-
Witam, nie znalazłem innego tematu odnośnie naklejek ochronnych. Chcę je wymienić, jak je bezpiecznie i bez uszczerbku lakieru usunąć stare? Podgrzanie opalarką i delikatnie odrywać czy może macie inne sprawdzone patenty.
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Pozdrawiam Andrzej
-
Witam. Ja z tego co pamiętam grzałem opalarka, ale klej w większości zostawał na samochodzie więc chyba lepiej po prostu wystawić na słońce albo odkleić w ciepłym garażu. Lakieru nie uszkodzisz, chyha nie będziesz rwać jak plastru do depilacji. Potem tylko odtłuścić benzyna ekstrakcyjna i przykleić nowe. Pozdrawiam
-
Pozostałości kleju mnie nie martwią z tym sobie poradzę. Przeraża mnie fakt że naklejki mają 15 lat (chyba że ktoś je kiedyś zmieniał aczkolwiek wątpię) i może się okazać że już są "jednością" z lakierem:)
-
Nie ma takiej możliwości jeżeli lakier w miejscu naklejki jest oryginalny. Chyba że faktycznie ktoś zmieniał naklejki, albo miejsce w którym jest naklejka bylo już naprawiane lub malowane. Jak naklejka zrobiła się już żółta to znaczy że na pewno jest już stara i nikt jej nie ruszał.
-
jednością z lakierem to nie będą, jeśli nie ma w pobliżu korozji to nie powinno być problemu z zerwaniem tego bez żadnych uszkodzeń :) oczywiście lepiej to podgrzać troszkę najpierw i delikatnie odrywać.
-
Jeżeli ktoś z szanownych kolegów chciałby wymienić folie ochronną lub zabezpieczyć inne elementy auta przed uszkodzeniami ( reflektory, lusterka, powierzchnie pod klamkami , krawędzie drzwi , maska , itd itp ) Zapraszam do kontaktu :)