Mam nadzieję, że do tego nie dojdzie - życzę owocnej pracy, bo szkoda wytłumiania.
Printable View
Mam nadzieję, że do tego nie dojdzie - życzę owocnej pracy, bo szkoda wytłumiania.
dokładnie, i tak dzis musiałem jedna mate zerwac, ale dało rade na nowo przykleic...
Tez jakiś czas temu wymieniałem drzwi więc musiałem przezbrajać całość i jakoś nie bardzo moge skojarzyc o co biega.
Mi cały czas chodzi o taki plastik który jest w górnej części szyby który jest zabezpieczony kołeczkiem plastikowym przetkanym przez ten plastik (prowadnica) i przez otwór w szybie) i to wszystko chodzi w uszczelce drzwi od strony zamka.
Mam wrazenie ze piszecie o dolnej cześci szyby do której jest przymocowany mechanizm podnoszenia i opuszczania szyby
---------- Post added at 21:59 ---------- Previous post was at 21:59 ----------
Tez jakiś czas temu wymieniałem drzwi więc musiałem przezbrajać całość i jakoś nie bardzo moge skojarzyc o co biega.
Mi cały czas chodzi o taki plastik który jest w górnej części szyby który jest zabezpieczony kołeczkiem plastikowym przetkanym przez ten plastik (prowadnica) i przez otwór w szybie) i to wszystko chodzi w uszczelce drzwi od strony zamka.
Mam wrazenie ze piszecie o dolnej cześci szyby do której jest przymocowany mechanizm podnoszenia i opuszczania szyby
Koledze szyba nurkuje, a więc może mieć ten czarny plastik, o którym piszesz uszkodzony (znajduje się w bocznej górnej części szyby od strony zamka), ale jeśli nie zapiął zawleczki kołka w siłowniku (dolna część szyby schowana w drzwiach) to niestety rozbiórka boczka. Tylko gdyby dolny kołek nie trzymał, to szyba by nie jeździła, pozostaje więc pierwsza prostsza opcja. :)
ja tez sie juz zgubiłe, jakis kołek od strony zamka?
Uchyl trocę szybę tak z 5-10cm i postaraj sie rękoma przechylić szybę w stronę lusterka jeśli szyba wylezie z uszczelki to powinieneś zobaczyć otwór w szybie od strony zamka, oznacza to że kołeczek został wyłamany.
Tu masz taką plastikową prowadnicę przy napisach na szybie i ona jest mocowana na szybie przy pomocy kołeczka
http://moto.allegro.pl/szyba-przedni...523421211.html
no to juz wiem, tak widac taki otworek mały, myliłem ta prowadnice z ta plastkiwa....czyli co musze zrobic zeby to działało, wystarczy włozyc nowy kołeczek czy jak?
Rozjaśniam wszystko: nr dwa to prowadnik w uszczelce, od niego zależy jazda szyby po prostej, nr 18 to tulejka z zabezpieczeniem mocująca szybę do podnośnika.Załącznik 24270
i domniemam te dochodzi do tego taga wygieta blaszka wyjąłem tak z dołu drzwi i lezy gdzies to...czyli to jest id tego, hehe