TAKIE rzeczy to tylko w VTG
Printable View
TAKIE rzeczy to tylko w VTG
Z całym szacunkiem do VTG, to jednak nie oddał bym im auta.Cena kosmiczna zapewne,a jakość wykonania chyba raczej odwrotnie proporcjonalna.Na Bemowie rozmawiałem z jednym człowiekiem,który projekt miał pod patronatem własnie VTG i jego opinia była mocno odbiegająca od sympatycznej,choc może to tylko pojedynczy przypadek.Zresztą VTG i tuning diesla to chyba jednak nie ich specjalność.
Rybakmj Rogal ci nie ogarnie projektu ?
W tym sęk,że termin u niego mnie powala ,ale pewnie zdecyduję się na tę opcję,chyba że Cinek napisze coś ciekawego.Pal go licho te 500km,jesli dało by rady zrobić operację w 2 tygodnie,bo u Rogala niestety nie,nie wspominając o umówieniu się na termin,facet ma naprawdę full roboty,a wydając tych kilkanaście k chciałbym jednak mieć pewność ,że auto będe mógł odebrać w wyznaczonym terminie z tolerancją powiedzmy 2 dni,a nie dwóch tygodni,czy więcej.
Wiesz w takich projektach to raczej nie ma co naciskać z czasem. Najlepiej to zadzwoń jak podchodzisz do tego poważnie. Ja osobiście rozmawiałem z Marcinem i wiem co bym potrzebował, ale to najlepiej indywidualnie ustalać, również koszty jak i zakres przeróbek.
Szkoda że Rogal twój "guru" tak cię potraktował jako wydaje mi się stałego klienta.
Zgadzam się,czas czasem,ale myslę że zakładane 2 tygodnie to nie mało.
Rogal to fachowiec i będe to powtarzał .Pisze naprawde dobre softy,a mechanika,to już nie jego działka.
..mogę wypowiedzieć się na temat karambolowych 18/20...montowałem i stroiłem kilka takich, w jeszcze bardzie nieogarniętym aucie..w mondeo tdci, i powiem że na 4 jedna nie wstawała za nic...ostatnia sterowana krokowcem (a'propos mondeo z Grajewa :D ) chodziła pięknie...no i trzymają doładowanie bez problemów na poziomie 1.8bar i więcej...ale w tdci i tak wtryski nie wydalają
No wlasnie - na ile szacowana jest wydajnosc hybrydy 18/20, bo kraza rozne wersje? Spotkalem sie nawet z tym, ze i 1.95 mozna dmuchnac...
Karambol zaklina się że można dmuchać, ostatnia dmuchała bez problemu w piku przy ok. 2600obr. 2.2 bar i trzymała do końca 2bar...tylko że to zupełnie nie potrzebne no i nie wiem jak długo...ale robiła do bez zbędnych gwizdów :)
Mnie temat hybrydy kusi ale nie wiem co sam o tym myśleć i czy to się nie zemści lub okaże się porażką.