Panowie mieszkam w Łomży 80.000 tys mieszkańców wieś jak ch... i mamy tu przynajmniej 3 takie kompy do zbieżności. Myślę, że musicie poszukać poprostu. U mnie koszt w przedziale 50-80 zł.
Printable View
Panowie mieszkam w Łomży 80.000 tys mieszkańców wieś jak ch... i mamy tu przynajmniej 3 takie kompy do zbieżności. Myślę, że musicie poszukać poprostu. U mnie koszt w przedziale 50-80 zł.
A jaka jest róznica miedzy alfą przed 99r a po 99r? czy przypadkiem jesli chodzi o zbieżność to nalezy stosować nowsze dane bo byc moze firma zaktualizowala dane i nalezy do wszystkich stosowac nowsze parametry? nie wiem moze sie myle ale od 98r. az do 2001 w zawieszeniu chyba nic sie nie zmienilo??
Panowie,
dla wszystkich AR166 firma zaleca ustawienie zbieżności w/g nowych danych czyli:
przód - rozbieżność 2 mm,
tył - zbieżność 3 mm.
i tak należy ustawiać.
Pozdrawiam
Jestem juz po zbieznosci i faktycznie ustawia sie wg nowych ustawien po 1999 roku.
Dzisiaj robiono mi zbieżność. Poproszę o pomoc w interpretacji wyników, bo ja nic z tego nie rozumiem (dane w instrukcji mam zupełnie inne).Załącznik 28601
heheh szczerze mówiąc to ja też swojego wydruku nie rozumiem. Ale jak gość wprowadzał do kompa dane auta to wynikało z tego że kąty są przypisane dla AR od `99 roku. Czyli te nowe kąty. "wypluło" mu ustawienia i wg tego kręcił. Nie było innej opcji niż komputer pokazywał więc zakładam że nie było co spartolić.