wymontuj całą listwę razem z wtryskiwaczami i zakręć silnikiem albo mierz miernikiem każdy wtryskiwacz czy jest zasilanie z ECU
Printable View
wymontuj całą listwę razem z wtryskiwaczami i zakręć silnikiem albo mierz miernikiem każdy wtryskiwacz czy jest zasilanie z ECU
Szok jest tutaj z dojściem do czegokolwiek, naprawdę :) dobra, do roboty!
---------- Post added at 23:54 ---------- Previous post was at 23:23 ----------
Odkręciłem jedną stronę i z listwy nie leci paliwo po przekreceniu silnikiem....
---------- Post added 08-06-2011 at 00:26 ---------- Previous post was 07-06-2011 at 23:54 ----------
Z drugiej to samo... Odpiąłem węża od filtra i sadzi dobrze paliwem, tak, jak powinno. Więc teraz już nie mam głowy. Z listw tak samo nie leci jak kręce silnikiem
Przy przekręconym kluczyku na zapłon muszą wtryskiwacze chodzić i z nich powinna wydobywać sie paliwo.
Teraz sprawdż napięcie na wtryskiwaczach (5V)jesli jest napięcie to szukaj przyczyny w zagiętym przewodzie paliwowym lub uszkodzona banieczka na początku listwy
Hmmmm, jaka banieczka?:)
---------- Post added at 14:04 ---------- Previous post was at 08:28 ----------
Dobra, teraz pali, ale jak się rozgrzeje to nie chodzi jak trzeba, po dodaniu gazu strzela, nie chodzi... Dodam, że czujnik temp nie działa i może mu ssania nie wyłącza i go zalewa. Gdzie znajduje się czujnik temp?
Co zrobiłeś z tymi wtryskami, że chodzi dobrze na zimnym?
Wypiąłem żeby zobaczyć czy dochodzi paliwo i tyle
Dobrze by było zmierzyć ciśnienie na listwie
Jakie powinno być? Gdzie ten czujnik temp, nigdzie nie mogę go znaleść :)
Tak jak napisałem za bardzo tego silnika nie znam ale masz gdzie to sprawdzić
http://alfaromeo33.extra.hu/pdf/33_w...l_33_nuova.pdf
wyszukaj silnik 16V itam znajdziesz wszystko co Cie interesuje
Jeśli chodzi o temperaturę to ja wymieniłem u siebie termostat na Verneta i wtedy zaczął mi kulawo chodzić. Myślicie, że to ma coś z tym wspólnego? Przedtem silnik był niedogrzany, teraz jest ok