Faktycznie miedzy hodometrem a licznikiem powinny być niewielkie, u mnie 102 tys licznik 103,5 tys
Printable View
Faktycznie miedzy hodometrem a licznikiem powinny być niewielkie, u mnie 102 tys licznik 103,5 tys
Można to sprawdzić tylko podłączając się pod kompa,innej metody nie ma?!
Nie ma... Co ciekawe alfy sa jednymi z niewielu aut gdzie hodometer jest ciezko "skorygowac" i malo kto to robi... Kolejny plus naszych samochodzikow.
na liczniku mam 196tys a hodometr pokazuje 932 tys ... chyba nie mozlwie zeby auto tyle przelatało
diesel... podejrzewam ze przy takim przebiegu to auto nadawało by się dawno jedynie na złom a 2 tygodnie temu zmieniałem fabryczne amory z tyłu
do Hajdi147
W niektorych alfach hodometer nie zawsze pokazuje prawde...
Sprobuj zrobic test...
Spisz sobie przebieg z hodometru i z licznika. Przejezdzij np. 100km - ponownie spisz tu i tu... Znowu jezdzij i znowu spisz.
Zobacz jaka jest zaleznos miedzy wynikami.... Czy wzrost hodometru i licznika jest taki sam.
Pewnie nie bedzie.
Przelicz ilukrotnie wiecej hodometr nalicza i pomnoz to raz wartosc licznikowa... Wtedy dowiesz sie czy licznik nie zostal cofniety...
Calosc odnosi sie do sytuacji kiedy.hodometr pokazuje jakies wielkie przebiegi
Wysyłane z mojego XT910 za pomocą Tapatalk 2
Podobno jeśli licznik był cofany to czasami mogą dziać się takie cuda i komputer może wtedy pokazywać przebiegi z kosmosu :)