-
http://forum.fordclubpolska.org/viewtopic.php?t=5828 tu jest dosc obszernie i konkretnie napisane o blosie sam zastanawiam sie nad tym rozwiazaniem bo moja alficzka tak szczerze srednio jezdzi na gazie zreszta instalacja tez jakas dziwna jest poprzedni wlasciciel chyba poszedl po kosztach i skutki sa jakie sa jak ktos zalozy blosa do silnika 1,6 boxerek to prosilbym o jakies komenty jak sie sprawuje ten wynalazek
-
Blos przetestowany w ar 164 2.0 v6 turbo !!!! Zdecydowanie polecam :))
-
A gdzie kupywaliście swoje BLOS-y ?? Na allegro?
Wiekszość sprzedawana jest zse Slitem D, ale widzialem też inne rodzaje. Czym one sie różnią?
-
Ja mam standardowy slit D i smiga mi super przy ponad 200KM silniku, zakupilem blosa na allegro od czlowieka o nikcu waldizer.
O blosie i slitach mozna poczytac np tutaj:
http://www.corrado.com.pl/warsztat/blos/blos.htm
pozdrawiam
-
Zdecydowanie świetny wynalazek. W naszym boxerku 1.4 sprawuje się świetnie, właśnie przeglądałem temat czy tata przypadkiem nie pisał, no ale widzę że nie toteż postanowiłem się wypowiedzieć. Różnica między działaniem na normalnym mikserze a BLOSem jest znaczna, nie tylko jeżeli chodzi o sam dźwięk silnika ale również o osiągi i spalanie, co prawda Belli nie regulował gazownik a tata, aczkolwiek chyba zrobił to dość przyzwoicie, bo osiągi naprawde są dużo lepsze zarówno jeżeli chodzi o niższe jak i o wyższe obroty. Biorąc też pod uwagę spalanie na poziomie 11 litrów gazu w mieście uważam, że BLOS zdecydowanie jest świetnym urządzeniem i z całą odpowiedzialnością POLECAM!
-
Witam,
Blosa założyłem 3 tygodnie temu. W miedzy czasie przejechałem 3,6 tyś na wakacjach w Bułgarii.
Moja 146Ti śmiga aż miło, pali w trasie z klimą, 4 osobami i ich bagażami - 10-11 litrów, choć raz w wolnej jeździe 8,75 litra.
Nic nie strzela, 200 śmiga na LPG. Jakby cos to służe pomocą iradą
-
a montował może ktoś blosa do alfi 2,5 V6 jak to chodzi? czy wystarczy gas 2 generacji?
:?:
-
gaz 2 generacji do v6 <OO> przy tych cenach sekwencji?zdecydowanie odradzam taki pomysl! to samo blos. bedziesz mial same klopoty.
-
Czy ktoś zna jakiś warsztat który dobrze mi wyreguluje BLOS'a, najlepiej w okolicach mojego miasta Bełchatowa. Jakieś namiary na warsztaty itp.
-
Odgrzeje stary temat..
Chciałbym założyć BLOS-a do boxera 1.6 i interesuje mnie jak to "coś" działa w boxerach,jakiego spalania można się spodziewać(a słyszałem,że instalacja na BLOS-ie lubi pociągnąć sporo gazu) oraz wszelkie możliwe informacje na ten temat bedą mile widziane:)
Pozdro