Jeżeli masz auto z 2009 r. i zielony płyn to prawdę mówiąc nawet jeśli nie był jeszcze nigdy wymieniany to przecież nie jest powiedziane, że od razu musisz biec go wymieniać... bo i po co ?
Printable View
Panowie nie kumam nic. Pojechałem dziś do ASO na wymianę płynu od wspomagania i Ci stwierdzili,że mam "zły płyn"-czyli zielony GI/R a powinien być GI/E- czyli czerwony. To już nie wiem o co tu chodzi. Zalali mi czerwony i powiedzieli,że taki płyn powinien być w moim aucie...
12.2009r - 200 PLN z płynem i wymianą
Mogę dodać od siebie, że wymieniłem zbiorniczek w swojej Alfie (2006r) i płyn na GI/R (zielony) i byłem szczęśliwy przez miesiąc, że wszystko jest oki - głośna praca wspomagania ustała. Niestety padła maglownica w dniu wczorajszym tzn rozszczelniła się na tyle poważnie, że wyleciał cały płyn...
Tak wiec moge potwierdzić niniejszym, że zmiana płynu z czerwonego na zielony w duzym prawdopodobieństwie wpływa na kłopoty z maglem...
Jutro zakładają w serwisie nowy i podjąłem decyzję, że zalewam po przepłukaniu układu płynem czerwonym- czy słusznie nie wiem ale z tego co czytałem to czerwony uszkadza jedynie zbiorniczek za 100 zł a nie magiel za 1000-2500 w zależności od opcji a=jaką wybieżemy (regeneracja czy nowy)
- - - Updated - - -
wybierzemy -sorry za błąd
Czyli (niestety) moja teoria się sprawdziła...
Jaka jest pojemność układu wspomagania ?
Zapytam tutaj.Jaki jest prawidłowy poziom plynu od wspomagania bo z tego co zauważyłem są dwa wskaźniki na 20 i 90 stopni.Auto stoi cały dzień i po tej stronie co jest 20 stopni jest pod max a po drugiej trochę wyżej niż minimum.Tak to ma wyglądać