-
Ja w czerwcu wymieniłem komplet z przodu na FAST + tuleje stabilizatora PU. zrobiłem około 18kkm. dolne jak nowe. górne na tulejach delikatne luzy. dopiero na szarpakach wyszło. podczas użytkowania nie da się tego odczuć. sworznie ok. tuleje stabilizatora strasznie skrzypiały, ale ostatnio przestały...nie mam pojęcia dlaczego, bo nie smarowałem ich ostatnio
-
Tylko TRW. Jeździsz i śpisz spokojnie. :)
-
ja mam ten sam problem co koledzy wcześniej ( no może nie problem bo tak czy inaczej muszę wymienić).
mam 3 wahacze do wymiany , 2 gómirne i 1 dolny więc i tak do wymiany idą wszystkie. i teraz pytanie o te nieszczęsne firmy.
FAST (włoska) - jakieś 560 zł za wszystkie cztery łącznie z drążkami stabilizatorów. QAP ( niemiec) - cena podobna i TRW chociaż w tym przypadu to jest spora różnica bo 1000 zł za same części a do wszystkich trzeba doliczyć robociznę .
szczerze mówiąc 1000 zł to troche sporo za same części, więc pytanie czy macie jakiś złoty środek na te wahacze,niby na tego FASTA i QAP dają mi 2 lata gwarancji ale z tego co czytałem powyżej to 10 tys. i kolejna wymiana wahacza to tochę za szybko. powiedzmy że 900- 1000 zł to ja mogę wydać łącznie z robocizną
---------- Post added at 16:02 ---------- Previous post was at 15:58 ----------
jeszcze jedno, jeżeli jest wśród was ktoś(najlepiej z warszawy) kto robi mechanikę tego auta lub specjalizuję się tylko w tych samochodach i podjąłby się wymiany tego zawieszenia za rozsądną cenę to chętnie nawiąże współpracę, ponieważ mechanik z którym obecenie współpracuję, zna się tym samochodzie jak pies na gwiazdach a rachunki wystawia jakby to była naprawa nie wiadomo czego
-
Z praktyki sklepu mogę powiedzieć , ze o TRW wszytcy mówią ... a Fast się sprzedaje :)
Cena Czyni Cuda - takie czasy.
-
no niestety tak jest, z jednego TRW mam dwa FASTA. tak czy simiak trzeba wymienić zanim to się rozsypie całkowicie
-
u kolegi wyżej kupowałem Fasta i jestem zadowolony :) bierz FASTA albo Veme
-
o tej vemie też coś słyszałem , ale to też różne opinie. na daną chwilę TRW raczej odrzucam, gdyby to był jeden lub dwa do wymiany to pewnie bym sie zdecydował no ale niestety mam wszystkie
-
nic lepszego niż Fast i vema nie znajdziesz za ta cenę , ja bym kupował fasta i problem z głowy dużo osób jeździ na faście i sobie chwalą
-
no i po problemie, tak zrobie.
-
w sumie wymiana górnych wahaczy to taka straszna filozofia nie jest ,nwm jak z dolnymi bo ich jeszcze nie wymieniałem , jeżeli lubisz auta i masz smykałkę do takich rzeczy to sam sobie wymienisz tak jak ja , przynajmniej pare zł się zaoszczędzi