Mam dokładnie taką samą przetwornicę jak jest poniżej na zdjęciu z czerwoną strzałką. Tak, przed liftem.
Printable View
Mam dokładnie taką samą przetwornicę jak jest poniżej na zdjęciu z czerwoną strzałką. Tak, przed liftem.
Nie widzę zdjęcia.
Nie wiem dokładnie jak to wygląda u Ciebie. Musiałby się ktoś odezwać kto ma przedlifta i to rozbierał.
Tobie chodzi o wtyczkę zasilająca przetwornice. Może wystarczy ja delikatnie ścisnąć kombinerkami i będzie ciasno siedzieć.
Napisz do marek230482. On jest opcykany w temacie.
Niestety nie mam już tych wtyczek więc nawet nie mam jak porównać.
Niech ktos wrzuci na jej zdjęcie, postaram się poszukać w katalogach które mam w robocie.
Załącznik 192088Zdjęcia tej wtyczki nie posiadam. To jest zdjęcie przetwornicy. Jutro z przetwornicą przejdę się do elektrycznego, może coś uda się wykombinować, żeby to miało ręce i nogi...
Popytaj w dziale bazar. Jest pare 166 na części. Może ktoś ma...
To bedzie chyba to:
http://www.tme.eu/pl/details/mx-4302...lex/430250600/
danus77, dzięki za pomoc. Trochę inna jest ta wtyczka w oryginale.
Okazało się, że przetwornica była walnięta i nie dało się już naprawić. Zamontowałem używaną i teraz jest w porządku.
Dokładnie taka wtyczka mi padła w jednej przetwornicy - gość w serwisie od xenonów dał mi taką za 10zł, podmieniłem i śmiga do dziś :)
To jakiś standard musi być, bo miał od ręki na zapleczu.
Jak ustaliłeś, że przetwornica walnięta?
Na początku myślałem, że to tylko ta wtyczka, bo żarnik raz świecił, raz nie świecił. Okazało się, że po wymianie wtyczki jest tak samo, lecz zamieniłem przetwornice i okazało się, że to tu była wina. Przetwornicę dałem do elektronika i okazało się, że nie da się naprawić, więc kupiłem używaną i teraz jest w porządku. Dodam jeszcze, że bezpiecznik w puszcze pod maską od tego światła był przepalony.