-
I to mnie właśnie utwierdza w stwierdzenie, iż jest to bubel. W bagażniku za blisko 1k nie powinno to mieć miejsca. Nawet śruby "tulejkowe", które mocują łapę do konstrukcji bagażnika musiałem dorobić, gdyż oryginalne są zbyt krótkie i łapały na 1 może 1,5 zwoju gwintu (szczególnie przy tylnej belce).
-
hej,
wlasnie ja juz nie chce ryzykowac i jednak wezme wszystko z Thule...kolega ma juz latami ta firme i 0 szumow i gwizdow nawet przy wysokich predkosciach nie ma problemow.
fakt ze za caly komplet okolo 700eur...ale nie bede musial sobie wyrywac wlosow z glowy w trasie i jechac ponizej 90km/h
pozatym w testach thule wychodzi zawsze najlepiej a nawet nie znalazlem testowanego oryginalnego na necie...
hmmmm tak przegladam i spory asortyment ma ta firma....
ciekawe jest rowniez to: http://www.thule.com/pl-pl/pl/produc...p-900-_-900000
czy myslicie ze to bardziej pozwoli zaoszczedzic paliwo? upsss...chyba potrzebny jest hak :P a to odpada
-
-
hej, te dylematy przerabiałem w te zimowe wakacje (narty), bazę (poprzeczki) kupiłem oryginalne w serwisie (koszt ok 1100zl).
do tego box taurus altro 460 (cena 850zl)- łatwy montaż, pojemny i do tego udźwig aż 75kg.
Box zawsze będzie wydawał jakieś odgłosy, z tego co zauważyłem zależy to w dużej mierze od bocznego wiatru i zapakowania trumny, gnałem z nim momentami i po 160 , nie urwal się:-), spalanie było według mnie odrobine większe, ale byłem mocno załadowany, pelny boks, 3 osoby w aucie, pełen bagażnik (9L na 100km-trasa 2200km-predkość 140km/h)
Osobiście plecam firme taurus, ma wszystkie atesty jakie dobry boks powinien mieć, a jak się dobrze temat zgłębi to thule i taurus to jedna firma, ale thule bardziej wypromowana marka wiec i więcej zapłacić trzeba.
-
wlasnie kolega zaoferowal mi Thule uzywane tylko raz na trase 2500km caly set tylko bez boksu za 100 eur :)
twoj box taurusu altro 460 tez sie fajnie prezentuje i faktycznie podobny to Thule, ale polece na thule dynamic 800 bo ma tylni dyfuzor i bedzie pasowal do Julki :)
Dodano po 6 minutes:
do porownania ceny thule dynamic 800
PL 750eur
NL 600eur
dosc spora roznica
-
Sprawdz dobrze, czy thule ma stopy dopasowane do gulietty. Wiem, że na początku produkcji były, potem wycofano je ze sprzedaży i do tej pory ich nie ma (sprawdzałem na ich stronie w fit guide). Jeżeli jest jakiś inny sposób montażu thule, to daj znać..
-
wlasnie niby nie ma...tez w katalogu nie znalazlem i zadzwonilem do Thule i powiedzieli ze do Giuliett nie robia bo niby bryla auta jest za slaba haahh...?!
tak czy tak kolega uzywa 754 i ma caly set z 2012r wiec bede przymierzal do szklanego dachu...ale to chyba bez roznicy...mowil ze bez problemu pasuje jak ulal!
-
2900zl to cena za oryginalny box i baze po rabacie i montarzu...
Tyle samo wyniesie mnie prawie z thule...tylko oficjalnie podstawa nie jest produkowana dla julki ale kolega jezdzi i nie ma problemu...ewentualnie na stronie taurusu jest cos dla julki...
Pytanie czy na uryginalnych czesciach tylko do 90 km/h bede mogl jechac?... no i czy sie oplaca?
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
Za ten gwizd tyle placic?
Da sie wyregulowac ta strune tak by nie gwizdala? I jechac 130km/h?
-
Spokojnie bedziesz mock jechac szybciej niz 90. Jechalem maksymalnie kolo 150 w niemczech na autostradach.Gwizd wystepuje tylko w waskim zakresie predkosci. Kiedy sie pojawi trzeba delikatnie zwolnic lub przyspueszyc. Nosnosc belek (lub dachu,teraz nie pamietam) to tylko 50 kg.
Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka
-
zawsze będzie szumieć, nie ma to tamto, cokolwiek zarzucisz na dach to opory wzrastają i tyle
wysłane z mojego sonego vaio vpcsb