To jest rejestrowanie na nowo, wszystkich centralek (modułów) , które się zgłaszają.
Printable View
Wiec tak kierownica założona , dzieki pomocy kolegi cała operacja trwała 15 min.
Wszystko działa bez osiowania , przełozona cała kierownica z przyciskami .
A mam pytanie, gdzie i za ile dorwałeś kierownicę ? :)
W 1 poście tego tematu dał znać do zrozumienia, że chyba miał wcześniej zwykłą kierownicę ;)
A dziekuje,ale w druga strone inni pisali ze trzeba......a sie okazuje ze nie:)
Witam
Chciałbym odświeżyć temat.
Planuję zakupić kierownicę wielofunkcyjną - niestety nie mam tego dobrodziejstwa.
Chciałby wziąść
http://allegro.pl/kierownica-orygina...751923037.html
lub
http://allegro.pl/kierownica-alfa-ro...765571418.html
Część panów pisze o konieczności dokładania wiązek, część że wystarczy założyć i nawet bez programowania będzie działać.
Boje zabierać się za temat ale jeżeli ma to wyjść za kierownicę kilka stówek + ew. jakieś programowanie to zaryzykuję. Wiadomo dodatkowe cuda jak wiązki to kolejne duże pieniądze...
Czy ktoś jeszcze więcej zabierał się za zmianę ??
Z góry dziękuję za informację.
Pozdrawiam
Odkopię i odświeżę trochę temat bo dawno nie był poruszany.
Mam możliwość zamiany kierownicy zwykłej z mojej 159 na kierownicę ze 159TI z przyciskami. Kiedyś się tym tematem interesowałem i niektóre źródła pisały że da radę obsłużyć przyciski po przekładce po zastosowaniu proxy alignment (żeby przebieg nie migał).
Jest to pewna sprawa? Czy wyjmując swoją kierownicę zobaczę gdzieś tam kabelki albo gniazdo/wtyczkę gdzie te przyciski z kierownicy TI wczepić? Czy potrzebna jakaś większa zabawa?
Pozdrawiam i liczę na odpowiedź, bo mam czas do wieczora :)
edit: widzę że w sumie u post u góry zawiera mniej więcej to samo o co mi chodzi :) Niemniej podbiję tym postem temat na główną, może się ktoś jeszcze wypowie utwierdzając mnie w przekonaniu, że można to przełożyć i korzystać z przycisków.
W sumie nawet jakby przyciski nie działały, to dla samego wykonania kierownicy chyba warto przełożyć :)
Warto to zrobić. U mnie wszystko zadziałało po wykonaniu proxy alignment. Niezbędne okablowanie było na swoim miejscu.
Ok, jestem już po przekładce, pomógł mi kolega. Nie trzeba było robić Proxy, wszystko działa bez zarzutu, radio reaguje na przyciski! Licznik nie mryga, wszystko działa sprawnie, a kierownica jest obłędna. Raz że gruba, mięsista fajnie wyprofilowana, to jeszcze z czerwonym przeszyciem :)