coachu ale dlaczego??
Printable View
coachu ale dlaczego??
nie no bez jaj przecież to wszystko jest dokładnie opisane w instrukcji a siatek na aledrogo pełno
Jak jest z siatką oddzielającą bagażnik od kabiny? Nigdzie w necie nie znalazłem takiej opcji do założenia. Ktoś próbował zrobić coś takiego? Wiem, że niektóre wersje miały taką siatkę.
Takie siatki są dostępne np. na alledrogo pod: części samochodowe>wyposażenie wnętrza>rolety bagażnika.
Ja dokładałem taką siatkę. Musisz dokupić mocowania siatki w suficie następnie na swój sposób zlokalizować ponkty pod podsufitką do których przykręca się wspomniane mocowania (mocowanie posiada już odpowiednią śrubę na klucz typu torx). następnie wyciąć odpowiednie otwory w podsufitce i przykręcić mocowanie. Koszt jednego mocowania to około 40-50 zł ja w zeszłym roku w CARSERWISIE kupiłem ostatnie dwie sztuki w swoim kolorze tapicerki po 18 zł, sympatyczny Pan powiedział że zbyt długo leżało na regale w magazynie i da mi na to duży rabat :). Jeśli chodzi o mocowanie siatki to musisz wyjąć roletę i następnie tuż przez miejscami w których jest mocowana roleta patrząc od strony bagaznika są dwie zaślepki włożone na wcisk musisz podważając je wyjąć w tak przygotowane miejsce najpierw wsuwasz siatkę a potem roletę. Nie pamiętam czy z rolety bagaznika trzeba wysunąć gumową uszczelkę czy nie ale sam do tego dojdziesz jak po prostu nie bedzie ci się chciala roleta zmieścic w mocowanie. Jedyny mankament tego wszystkiego to to, iż pomiędzy fotelami a pierwszą w kolejności siatką jest przerwa 5 milimetrów, niestety nie wymyslono w takiej konfiguracji żadnej uszczelki, która jest np przy rolecie bagażnika.
Ja również proszę o foto mocowań tych uchwytów w Twoim aucie.
poniżej zdjęcia uchwytów siatki, mocowanych w podsufitce
Załącznik 62873Załącznik 62874Załącznik 62875Załącznik 62876
mocowania są dostępne m.in. pod nr 156070473 i 156070475 oczywiście są ich różne kolory tak jaki i podsufitek
Dziękuję bardzo :)