-
Popieram przedmówcę bsq
---------- Post added at 13:21 ---------- Previous post was at 13:13 ----------
czujnik w 8v jest dokładnie pod rozrusznikiem , na płlowie długości patrząc z góry, kabel zmierza w kierunku prawego koła czarny 3mm średnicy, z góry tego nie zrobisz ni huhu, zdjęcie ale samego czujnika ktoś Ci wcześniej przesłał w linku. powodzenia, Jak już namacasz to odkręca sie łatwo
-
Ale czy muzse cokolwiek innego odkrecac? czy dojscie jest na tyle proste ze po prostu schodze w kanal, siegam, macam i wykrecam? Czy potrzeba jakis kluczy do tego? Sam czujnik jest wkrecony, czy przykrecony jakas srubka? Czy niezbedne jest zdjecie dolnej oslony silnika?
-
Dokładnie schodzisz w kanał nie musisz nic odkręcać czujnik jest włożony w gniazdo przy i trzyma go jedna śrubka na klucz 8 lub 10 niestety nie pamiętam czy odkręcałem osłonę ale chyba nie. czujnik dopiero zobaczysz jak go wykręcisz:)
-
-
okazalo sie ze to czujnik faz rozrzadu, czyli jednak nie to. Nie dalem rady niestety sam i samochod musial powedrowac do mechanika. Moze i to dobrze...
-
Witam!
Mam podobny problem, mianowicie błąd P1320. Czytałem trochę o tym błędzie i do końca nie ogarnąłem czego dokładnie dotyczy. Czujnika wału czy wałka rozrządu? Błąd mam w drugim aucie (Fiat Stilo) z identycznym silnikiem jak w temacie. Rozrząd był wymieniany jakieś 20 tyś. temu, ostatnio we wrześniu (1,5 miesiąca temu) koło pasowe wału korbowego. Objawy są takie że samochód nie odpala na zimnym silniku i wywala błąd silnika - po kręceniu prze jakieś 5-10 min odpala a błąd znika, na ciepłym nigdy się nie zdarzyło. Nie gaśnie też podczas jazdy tak jak u niektórych. Zjawisko występuje sporadycznie ale jest i nie wiem dokładnie co je powoduje i ma wpływ. Muszę jaszcze sprawdzić czy to jest błąd chwilowy czy stały. Połączyłem się z FES-em za pomocą kabla VAG KKL i zakładce błędy nie było możliwość skasowania go. Był natomiast opis że jest on powodowany brakiem sygnału z czujnika. Spróbuje jeszcze za pomocą ELM i napiszę co udało mi się osiągnąć.
Miał ktoś może takie objawy jak w/w i może postawić diagnozę:rolleyes:?
Pzdr