Obydwaj bierzcie jtd, byle dobry egzemplarz, koniecznie z fachowcem od Alfy, a nie pospolitym samochodziarzem. Zacznijcie od bazaru na forach, bo tam jest tego naprawdę sporo. I raczej 1.9 (skoro początkujący), żeby był progress.
Printable View
Obydwaj bierzcie jtd, byle dobry egzemplarz, koniecznie z fachowcem od Alfy, a nie pospolitym samochodziarzem. Zacznijcie od bazaru na forach, bo tam jest tego naprawdę sporo. I raczej 1.9 (skoro początkujący), żeby był progress.
Chyba jednak poszukam 1.9 , kierowca młody , chęci do zwiedzania i jazdy duże więc i taniej wyjdzie tankowanie no i zawsze może mi ON kupić na farturę i w koszta , oglądałem dzisiaj 147 oraz 156 i chyba 147 bardziej odpowiednia dla młodej dziewczyny która jak narazie jeżdziła tylko hatchback'ami ale na tle innych aut jakie widziałem w komisie do Alfy aż miło wsiąść , ma w sobie to coś , pierwszy raz widziałem to auto z bliska i naprawdę wpadło mi w oko , córka chyba wie czego chce , będę bez pośpiechu szukał i obserwował odpowiedni dział o sprzedaży tu na forum ;)
Może i latem robienie krótkich odcinków jest ok, ale zimą taki wiecznie niedogrzany silnik...Nie będzie się zalepiał nagarem jak głupi? I do tego jeszcze filtr cząstek stałych. No i u nie wiadomo kiedy padną wtryski, pompa, turbina... :D Dwumas :P Swoja droga co wypada lepiej, 1.8 ts czy 2.0 JTS? Bo własnie znalazłem fajna ofertę , alfa 156 z 2002 właśnie z JTS'em.