kurcze to w sumie sam bym chetnie je zamowil i zalozyl do siebie :) jak sie zdecydujesz i kupisz je to daj znac jak to wyglada w 159
Printable View
kurcze to w sumie sam bym chetnie je zamowil i zalozyl do siebie :) jak sie zdecydujesz i kupisz je to daj znac jak to wyglada w 159
Używałem Osarmów o których mowa, także używałem Philipsów chyba +50% i moim zdaniem porównywalnie, z lekkim wskazaniem na Osramy (minimalnie jaśniejsze). Obecnie używam Tungsramy +90% gdyż świecą podobnie jak ww a są znacznie tańsze. Minusem wszystkich takich żarówek jest ich niższa trwałość. Mają one homologacje (przynajmniej te 55W).
Co do wymiany żarówki- w 159 jest luksus, w moim poprzednim wozidełku (punto 2), aby wymienić żarówkę z lewej strony wygodniej było odkręcić i wysunąć nieco reflektor, niż dłubać po omacku bez sensu...
Zgadzam się. Ze wszystkich aut które miałem w Belli najłatwiej wymienia się żarówki. Problematyczny to jest Modus: :)
http://renault.auto.com.pl/forum/viewtopic.php?t=118720
Co do żarówek to mam PHILIPS Blue Vision ultra i naprawdę szczerze polecam. Świecą (subiektywnie) 40% mocniej niż poprzednie (nie wiem jakie były) i mają bardzo ładny kolor.
Jakie macie doświadczenia ze światłami mijania? Jakieś kiepskie te nasze lampy są (zwykłe, nie ksenony) ciemno jak w nocy. Jakie żarówy montujecie?
Ja jeżdżę na tungsramach i jest ok.
[QUOTE=runforestrun;1065698]Zgadzam się. Ze wszystkich aut które miałem w Belli najłatwiej wymienia się żarówki. Problematyczny to jest Modus: :)
http://renault.auto.com.pl/forum/viewtopic.php?t=118720
Wymiana zarowek w swiatlach mijania jest bajecznie prosta ale radze sie pobawic swiatlami drogowymi gdzie zaczepy sa moim zdaniem kiepsko przemyslane..Zupelnie inaczej niz w mijania.A o dostepie do zarowki swiatla drogowego po stronie kierowcy nie wspomne :) Ja mam problem nawet zeby odkrecic dekielek tak jest tam ciasno a co dopiero zeby wlozyc palce do srodka :)
- - - Updated - - -
Ja w swiatlach mijania rowniez mam OSRAM night braker i polecam z czystym sumieniem bo w nocy jak i w deszczu jezdzi sie super :)
Dzisiaj wymieniałem u siebie komplet 4 H7 z przodu. Odszczekuje mój poprzedni post. Łatwo jest tylko ze światłami mijania. Długie to jest jakaś masakra. Niby wymieniłem, świeci ale czy na pewno dobrze wsadziłem żarówki i czy oba druty trzymają to nie wiem. Pozostaje mi sprawdzić to jeszcze z lusterkiem. Patent mocowania żarówek świateł drogowych to typowa włoska robota- walczyłem ze 2h i nadal do końca nie jestem pewien, że rozumiem jak to trzyma tę żarowkę... ;)
Witam Koledzy
A ja wrzuce problem innej natury..wczoraj przy wymianie żarówek świateł postojowych jedna z nich wpadła mi do srodka klosza :/..jakieś pomysły Panowie?