Tak tylko, że tam nie ma bezpośrednio przy kolumnie węża. Są dwa ale od drugiej strony. Chyba nie ma wyjścia trzeba wszystko rozebrać i zobaczyć tylko nie mam żadnego manuala jak to wyciągnąć;(
Printable View
Tak tylko, że tam nie ma bezpośrednio przy kolumnie węża. Są dwa ale od drugiej strony. Chyba nie ma wyjścia trzeba wszystko rozebrać i zobaczyć tylko nie mam żadnego manuala jak to wyciągnąć;(
Jakiego oleju dolać? I ile? Czy w ogóle tam jest wskaźnik poziomu? Można to jakoś sprawdzić? U mnie raczej sama pompa w porządku. Przerabiałem ten temat już w Lanci Kappie. Pompa wyje przy odpalaniu jak jest z nią coś nie tak, a jeżeli mało oleju to nie zawsze ale tylko przy kręceniu przy małych prędkościach bądź postoju. Czekam na odpowiedź. Pozdrawiam
Najlepiej jakiegoś o właściwościach ATF II lub ATF III taki sam jak do skrzyń automatycznych. Oleju wchodzi około 1,5l także trzeba kupić dwie butelki i zostaje na ewentualną dolewkę. Wskaźnika poziomu oleju nie ma, jest po prostu zbiorniczek i trzeba go uzupełnić 3/4 objętości. Jeżeli wyje to jest na wykończeniu moja wyła dłuższy czas ale chodziła dobrze, aż zamarła na amen jak miałem jechać na balety:) Zobacz też czy olej nie jest mocno spieniony, jeżeli tak to może oznaczać że pompa "mieli" płyn w środku bo ma już zęby wytarte i z tąd może być spieniony. Ale jak na początek to polecam sprawdzenie stanu oleju...
W 3.0 masz podziałkę poziomu na zakrętce zbiorniczka, właściwie nawet dwie, jedna na zimnym, druga na rozgrzanym silniku (90 st), ja wlewałem DEXTRON ATF II.
:(Pech czy co pare dni temu przewód wspomagania w 146 wczoraj na zlocie wycie pompy w 166 sprawdzam zbiorniczek za mało płynu dolewka i ok dziś to samo a pod autem plama oleju:( pewnie jakiś przewód zanim sprawdze może macie jakieś sugestie albo jest jakiś przewód co najczęściej we wszystkich pada silnik 2,4jtd wrrrr
U mnie w 2,4jtd już dwa razy przewód powrotny z maglownicy do chłodnicy wspomagania. Ten przewód albo cieknie (patrząc na przód auta) z prawej koło zderzaka albo trochę dalej z prawej bliżej zbiorniczka. Jest on w środkowej części aluminiowy a z obu stron jest zakuty wąż gumowy. Ja rozwiązałem sprawę nowym wężem hydraulicznym całym gumowym:)
Dziś zobaczyłem cieknie spod osłony gumowej na maglownicy po stronie kierowcy ale jeszcze dokładnie sprawdzę:( ale jak to maglownica to kicha:(
Z jakiej osłony? Tutaj gdzie wchodzi kolumna kierownicza? Ja też teraz przerabiałem mały remont maglownicy to jak coś to pisz.
Osłony na maglownicy z prawej strony przy kole a może ona bardziej plastykowa jest:( regenerowana z wymianą 700zł powiedzieli w Kożuchowie:mad:
Tej osłony akurat nie rozbierałem, ale podejrzewam że będzie tam jakiś simmering jeśli nie ma w tym miejscu większych ciśnień. Spróbuj zdjąć tą osłonę i zobacz sam jeśli masz na to czas. Jeśli chodzi o nietypowe simmeringi to polecam firmę oring szczecin albo bezpośrednio firmę corteco mają dosłownie wszystko:)