-
Kolego csharp jaki jest przbieg twojej alfy ?
Mówiąc szczerze... przy takim apetycie na olej nie liczył bym na jego zmiejszenie poprzez zalanie innego oleju.
Myślę że silnik będzie to rozebrania i okaże się to samo co w większości np. Twin Sparków CF3 które rozbierałem... latające tłoki w cylindrach, starte pierścienie...
Robiliśmy ostatnio kapitalke silnika 2.0 koleżance z forum i przed remontem spalanie oleju miała podobne do twojego.
Moim zdaniem może skończyć się remontem kapitalnym.
-
przebieg w zasadzie nie jest jakiś wielki, w tej chwili ok 100k
trochę dziwne, że przy takim przebiegu już coś się mogło stać z silnikiem... szczególnie, że poprzedni właściciel jeździł nim bardzo mało - w zimę w ogóle, auto nawet nie ma zimowych opon ;] swoją drogą - może ktoś ma na sprzedaż felgi stalowe + opony zimowe ? :)
oleju bierze co raz mniej ... to jakieś dziwne :P teraz ok 0,8l/1000 km
nierówno dalej chodzi na jałowym - ktoś mi ostatnio wspomniał aby przy wymianie świec wymienić przewody, czego mechanicy mi nie zrobili.. nawet nie podpowiedzieli ;/ chyba to też zrobię jak będę u pabla. W każdym razie ta nierówna praca niczego nie zmienia.. autko chodzi w zasadzie normalnie, w weekend zrobiłem 1,5k i nic się nie działo, nie oszczędzam go jakoś bardzo, to zapewne też ma wpływ na pobór oleju..
-
Też tak słyszałam, ale nie mamy ani przewodów WN, ani listwy, "siedzą" świece na cewkach ponoć, niestety ;)
Nie martw się nie jesteś sam - u mnie też coś okazuje się, że jest nie tak. Poza tym wyrwałam mechanizm otwierania baku, co zmusiło do uzywania sznura i śrubokreta - już naprawiony i dziwnie zachowują się lamda, szyby działają i nie świszczą - na pocieszenie ot co... ;)
Powodzenia!
PS) Weźmiesz udział w testach porównawczych JTS?
-
kurde ;D przecież tam jest tylko jeden guziczek ;D jak Ci się to udało wyrwać :P?
szyba mi świszczała, trochę minęło zanim wpadłem dlaczego przy otwartych drzwiach nie świszczy, a przy zamkniętych tak ;DD nasmarowałem uszczelki i lata jak nowa :)
w testach to jasne, że wezmę, co mam robić :P?
-
Ano wyrwałam, nie wiem zaś jak, więc nie mogę Cię przestrzec przed tym ;)
I nie guzik, tylko cypcyk ze sprężynką pod klapką do wlewu :) Jakby co opracowałam patent na otwieranie, bo sznur bez śrubokręta w takiej sytuacji nie działa – piłka 5 cm średnicy z pianki, przekroić na pół wepchnąć obok wlewu paliwa pod klapkę, zamknąć klapkę i otwiera się ze środka guzikiem :) Jako że obciach był i kompromitacja włoskiego produktu na shellu musiałam wymienić :)
A i... na razie nie wiem co masz robić - bądź w gotowości z kabelkiem ;)
-
Majka- co z tymi testami :)?
-
Spokojnie - właśnie testuję alfadiaga :) Kilka zrzutów już mam, ale się wentylator włączył i chwilę postanowiłam odpocząć :)
Niebawem wkleję wyniki.
-
A ten kabelek co Ci napisałem to pasuje do alfadiaga?
-
Tak pasuje - tyle, że te drugie sterowniki musisz zapodać. I musisz zrestartować kompa.
Kabelek - jest bajerancki - ma 4 tryby i jak patrzę mogę przetestować całą okolicę ;) Dzięki, że dałeś link!
-
Majka to teraz mi pomóż :D ktore sterowniki dokładnie trzeba dać i skąd mozna zassac alfadiaga :)? Mam płytkę to tego kabla i tam jest cały worek różnych sterów:) mam Windows 7 i już się pogubiłem :)