Równiez jezdze na Debica Frigo 195/65/15.
To będzie ich trzecia zima w Alfie (kupiłem nówki) i daja radę jak za takie niskie pieniądze.
Printable View
Równiez jezdze na Debica Frigo 195/65/15.
To będzie ich trzecia zima w Alfie (kupiłem nówki) i daja radę jak za takie niskie pieniądze.
Moim zdaniem to niezłe opony z półki budżetowej, lepsze niż Fulda i Dębica w moim odczuciu, trochę stary model ale kilka lat temu wygrywał w testach w swojej klasie. Co do trzymania nie mam większych zastrzeżeń, problemem jak dla mnie jest duży profil 60, po zmianie kół na zimowe przez pierwsze kilka dni czuję się dziwnie ;) Przy dużych autostradowych prędkościach nie jest tak źle, najgorzej jest na Barumach przy ostrych zmianach kierunku albo bardzo gwałtownym hamowaniu, ale to praktycznie w każdej zimówce występuje taki dyskomfort to przesiadce z letnich gum. Na śniegu w testach z gazet barumy nie ustępowały droższym modelom, moim zdaniem warto je kupić za takie pieniążki, nowy komplet u mnie się sprawdził wyśmienicie ;) Warto kupić zimówki latem/jesienią, będą tańsze.Cytat:
w sezonie zimowym 2009/2010 miałem nowe Barumy Polaris 2 i o ile na śniegu dawały radę to na suchym/na mokrym/ na błocie pośniegowym już goorzej.. tak więc poszły do kosza..
Btw na letnich mam 2 nowe opony Barum Bravuris 2 i też nie ma lipy, także Barum nie taki straszny jak go malują.
195/65/15 GoodYear UltraGrip 7+
GoodYear UltraGrip 7+ 195/65/15
Firestone Winterhawk 2EVO - jak najbardziej polecam. Na śniegu trochę gorsze od dębicy ale na mokrym czy suchym asfalcie dużo lepsze. No i nic nie szumia
Popekały Ci ?
co do opon to nie mam pytań :D
Nic mi nie popękało. Dlaczego miałoby pękać po jednym sezonie? o_O