Autostrada, pedał w podłodze, dwie osoby na pokładzie, na liczniku 200km/h, na GPS 195km/h na 17calach 225/45 przed modami ;)
Po modach jeszcze nie testowałem ....
Printable View
Autostrada, pedał w podłodze, dwie osoby na pokładzie, na liczniku 200km/h, na GPS 195km/h na 17calach 225/45 przed modami ;)
Po modach jeszcze nie testowałem ....
Witam, moja bella 1.9 8V na starych felgach 16 http://imageshack.us/photo/my-images...alanie210.jpg/ nie powiem ale kawałka autostrady A4 potrzebowałem... gdy już było szybko zawsze coś wyskakiwało :P obecnie mam 17 i z autopsji wiem że rozgonienie alfy do 200 jest cięższe, z kolei na 15``(zestaw zimowy) istny "sprinter" w porównaniu do 17`` ;) ale oczywiście nie popieram takich prędkości :) nie zapominajcie że na Autobahn-ach w PL mamy ograniczenie do 140!
pozdrawiam
mi na 17" rozpędziła się max do 210 km/h (wg licznika) a spalanie na poziomie 11-13 l/100km :)
jedni nie popierają takich prędkości na autostradach... inni muszą szybko się przemieścić, a skoro jakość drogi na to pozwala to...
Jakość drogi powinna być standardem, ale to nie zmienia faktu, że przepisy są przepisami ;)
Gdyby w mieście nie było dziurawych dróg to też byś jeździł 100km/h ? ;)
Nie mówię, że mi się nie zdarza pocisnąć, ale rozumowanie: jeśli ładna droga to mogę łamać przepisy, a jeśli dziurawa to jadę wolno - nie jest dobre.
Pozrawiam
nie będę dyskutował, że należy trzymać się przepisów...
wracając do tematu, zastanawiam się jaka różnica w prędkości max będzie kiedy przesiąde się z 17" na zimowe 15"
tu chyba ma znaczenie opona nie tylko felgi, btw. widzę ,że czerwone jednak szybsze są:D a 212 nawet z 4osobami/autostrada ofkors....najlepsze wrażenie było w Katowicach/rejonie jak przy ponad 200 pociskałem przez miasto/autostrada ,fajne uczucie i widoki jakby z innego kraju.
ja mam 15 jak widać ale gleba firmowa na veitecach czy jakoś tak które notabene zauwazyłem po ok 1,5roku użytkowania ,tam jest z -2cm tak na "oko" bo mimo ,że 15 to bunia wygląda "inaczej" niżeli reszta 147 na standardzie.
opony 185/65/p 195/65/tył
btw ja jetem suicidebilem a raczej bywałem, za 1szym razem po przekroczeniu 200+ na auostradzie pękła mi opona....
ale taka mentalność
wyścigi z golfami po Wrocku 180
a spalanie 13+ przy 200+
Tutaj znalazłem "kalkulator" i można obliczyć sobie co i jak po zwiekszeniu/zmnijeszeniu szerokosci oraz wysokości opony http://www.miata.net/garage/tirecalc.html
swoją drogą tak jak kolega pisze, moje letnie 17`` mają wysoki indeks prędkości czego nie moge powiedzieć o zimówkach 15`` wogóle inne ich przeznaczenie... co prawda mają zapewne pewną "rezerwe" od tego co podaje producent, ale to już loteria, strzeli lub nie wystrzeli... wiadomo wszystko jest super do czasu.
tutaj strona gdzie mamy indeksy oraz inne oznaczenia z naszych opon
pozdrawiam
Po wrzuceniu 6 biegu faktycznie obroty są niższe niż w 8V przy tej samej szybkości na 5 biegu...ale to wcale nie oznacza, że spalanie jest niższe ;) I 8 i 16V palą bardzo podobnie. Na trasie dzięki 6 biegu nie da się zejść spalaniem poniżej poziomu 8V. Nam jakoś się nie udało chyba nigdy.
No niestety... Radość z jazdy zaczyna się tam, gdzie kończy się ekonomia. ;)