Do spalania zdążyłem się przyzwyczaić ale zawsze lubię ponarzekać bo inni wygrywają w tej dyscyplinie. Martwią mnie korekty wtrysków :(
Printable View
Do spalania zdążyłem się przyzwyczaić ale zawsze lubię ponarzekać bo inni wygrywają w tej dyscyplinie. Martwią mnie korekty wtrysków :(
moje spalanie obecnie na zimowkach w cyklu miejskim wynosi 8,2l.Na letnich oponach mialem 7,2-7,4 l
Nie takiej diagnozy oczekiwałem ale dziękuję :(
Zerknąłem w cenniki i nic z tego nie rozumiem gdyż rozpiętość cenowa jest od 450 zł do 1600 zł. Oczywiście piszę o wtryskiwaczu dedykowanym do tego silnika który ma 3 nr boscha. Więc jak to jest z tymi wtryskami jaki ewentualnie powinienem nabyć ?
Generalnie nie kombinuj z wtryskami w całości, tylko kup końcówkę wtryskiwacza (Boschowską oczywiście). Kosztuje max. 190 PLN. Wymiana jej jest banalnie prosta, samego wtrysku zresztą też. Przy tych silnikach najczęściej dochodzi do uszkodzenia końcówki wtrysku.
Gdzie za tyle można kupić ?
W takiej cenie nigdzie nie znalazłem i jako sama końcówka - rozpylacz nigdzie nie występuje. Gdzie nie szukałem to w opisie owszem widnieje jako końcówka ale w rzeczywistości jest to cały wtryskiwacz o nr. boscha 0445110243 za 1150 zł. lub 0986435104 za ok. 700 zł. Na allegro jeszcze coś było o innym numerze boscha ale do tego silnika za 450 zł.
Tomku nie wiem jaką końcówkę masz na myśli. Jak możesz to podaj katalogowy nr boscha.
Występuje. Kupisz np. w sieci hurtowni Fota, albo po prostu za pośrednictwem Boscha (bo oni produkują te końcówki). NIech nie ściemniają, że ich nie ma, bo mam w pudełku na półce 2 takie końcówki, kupione nie dalej jak tydzień temu. Wtryskiwacze we wszystkich modelach z silnikami 1.9 JTDm 150 KM są takie same (niezależnie, czy to Alfa, Opel, Fiat czy Saab).