-
Strasznie to dziwne, że po wymianie świec tak się narobiło... Co do porannego dławienia silnika, to przerabiałem temat i zacząłem od pomiaru rezystancji czujnika temperatury. Po wymianie wszystko jest ok. Dodam, że nie robiłem resetu parametrów. Podoba mi się metoda sprawdzenia "lewego powietrza" za pomocą samostartu.
-
Panowie usterka naprawiona. Wczoraj odebralem alfe od mechanika. Co sie okazalo swiece glowne ktore kupilem u goscia na POLONIJNEJ 5 w krk byly nie do tego samochodu. Kolektor ssacy dobry jest w 100%. Rura za przeplywka byla walnieta to kupilem nowa oryginalna, przeplywomierz padl i silniczek krokowy i jedna fajka przy cewcemiala przebicie. Po wymianie tych podzespolow i adaptacji samochodzik jezdzi jak marzenie. Odpala bez problemu i obroty sa ksiazkowe. A przyspieszenie teraz to bajka. Jestem bardzo zadowolony z uslug chlopakow na saskiej.
Za wymiane swiec glownych, przeplywki(nowa oryg.), silniczka krokowego(uzyw. oryg.), rury dolotu(nowy oryg.), fajki od cewki(nowa oryg.) i pelna adaptacje zaplacilem prawie 1000zl.