Dlatego sprzedaje.
Printable View
No i nic konkretnie się nie dowiedzieliśmy :/
Jak to nic...?
Ja się dowiedziałem, że egzemplarz godny uwagi.
Zastanawiam się ilu forumowiczów wpisało w ostatnim czasie w wyszukiwarkę "3,2 JTS" :D
Miałem jechać po ten samochód, ale ostudziłem nieco emocje jak obliczyłem sobie tylko koszty eksploatacji. JTS na Pb98 powinien jeździć? Chyba tak.
Jakby nie liczyć - przy mojej jeździe, gdzie rocznie zrobiłbym alfą 15-18tys, koszty eksploatacji (roczne) wzrosłyby o jakieś 9000zł. A znając życie - więcej, bo Q4 zimą by nie stał w garażu.
Druga sprawa to rocznik 2005 :/ Teraz jeszcze ok, ale za 3 lata nie będzie można wykupić AC, a każda nawet mała szkoda takiej wersji będzie pewnie szkodą całkowitą. Dla mnie trochę lipa - szukam 2,4 Q4
W takim razie podziel się.
Bo to nie są konkretne informacje dotyczące tego egzemplarza.
Konkretne, czyli z bazy danych ASO, ewentualnie uzyskane bezpośrednio w salonie, skąd ona pochodzi.
To są ogólne dywagacje dotyczące Q4 3.2 JTS z rocznika 2005 (ewentualnie aut demo).
Ktoś, kto bierze pod uwagę bolid o takiej pojemności w benzynie z Q4 niestety musi się liczyć z kosztami paliwa.
AC można kupić w Uniqa do 13 roku życia pojazdu. Wiem, bo kupowałem dla swojego Zabytku. Później również, pod pewnymi warunkami.
Nie wiem jak w innych firmach ale mi w PZU bez problemu przedluzaja AC mimo ze bella ma juz 11 lat
z przedłużeniem nie ma problemów
problem jest przy pierwszym AC na autko pow 10lat
Hehe, ale jajca, temat o mojej alfie. Kupiłem ją 30.03.2012 :D Wiecie co było z nią nie tak? Katalizatory wszystkie 4 do wymiany, w środku były puste, wyżarte tak że została tylko rura przelotowa. Wymieniłem je miesiąc temu i do teraz walczę z sondami i wiecznym błędem silnika... Aha... kupiłem ją ostatecznie za 40k.
I było warto ?.