-
Przez 2 kkm pomiar spalanie wg mnie błąd, wtedy będą przekłamania, nawet na logikę.
Ja zawsze resetuję po tankowaniu, a minimum to średnia ze 100 km. Wykonaj poprawnie pomiar, sprawdź średnie spalanie, wejdź w zakładkę (nie wiem jak nazwać) przełącz wyświetlacz duży na średnią prędkość i podaj wartości. Wtedy w ogóle można porównywać.
Wysłałam tel. na PW.
-
a od jakiego modelu jeszcze może pasować? tylko GT?
//ok zrobię normalne pomiary :)
-
Nie ma sensu takie porównywanie. Komputer pokładowy jest powiedzmy, oszczędny z prawdą jeśli chodzi o faktyczne spalanie.
Gdybym mu wierzył to z ASO bym nie wyjeżdżał.
Wskazuje średnie 8,5L a faktyczne 10,5L
-
U mnie przekłamuje 0,6 w mieście - sprawdzałam wielokrotnie, ale się nie upieram, po prostu nie podzielam zdania, że ten komp. przekłamuje dramatycznie - raczej powtarzalnie. W trasie przekłamuje mniej.
Rura nasza - przynajmniej taka jaką ja mam - bez tego miejsca z harmonijką - tylko cała płaska, wytłaczana w kawdraty, czy coś takiego - jest inna niż w 156 JTS - przynajmnie tak jak widziałam na zdjęciu. Ale nie wiem jaką Ty masz? Może można podstawić z 156, ale to już ktoś znający się na dolotach musi powiedzieć. Na moje oko jest całkiem inna.
-
hmm nie znam się na tych wszystkich częściach ... namierzyłby mi ktoś jej numer czy coś co będzie mi potrzebne przy zakupie?ew. jakieś miejsce w sieci gdzie można zakupić nową.
-
Wyślij mi VIN w PW lub wklej tutaj publicznie.
Dostaniesz numer części.
Chodzi o rurę od przepływki do kolektora ssącego tak?
-
a żebym ja się znał na tych rurach :P od filtra powietrza. taka najbardziej widoczna pod maską obok silnika z prawej strony :) pękła na zgięciu.
VIN: ZAR93700005128733
-
Twoja maska jest inna niż moja :P No ok, ale już szukam
-
Jeśli piszemy o tym samym to nr 2
http://img713.imageshack.us/img713/3838/ruraf.jpg
Teraz zauważyłam, że cuorventi będzie szukał po VIN... sorki
-
hehe, ubiegłaś mnie. Ale na to samo wyszło
Cena w ASO
250,15 PLN
I pasuje niestety tylko od GT, nie jest zamienna z żadnymi innymi rurami