W przypadku, gdy lusterka posiadają funkcje samoskładania autoamtycznego już nie jest tak prosto wymienić.
Printable View
Trzeba czymś szerokim podważyć szkło od góry, wówczas ukazują się zatrzaski, należy je odgiąć np płaskim śrubokrętem i wyjąć szkło, a następnie odpiąć przewody od jego podgrzewania. Niektórzy nawet tylko podważają szkło nieco mocniej i zatrzaski same puszczają, ale to jest ryzykowne. Ja tak zrobiłem za pierwszym razem i niestety szkło pękło...
Pozdrawiam.
- Rafał
... opuszczasz szklo max w dół (robi Ci sie wieksza szczelina od gory), miedzy szklo a obudowe lusterka wkladasz w miare szeroki, plaski przedmiot, osobiscie uzywalem do tego nawet kuchennej drewianej łyzki :-) (moze i smieszne, ale dziala) i z czuciem podwazasz szklo. Wyskoczy. Choc czytalem tutaj na forum, ze komus pękło (oooo w powyzszym poscie - alces1 tą metoda załatwil szklo). Mi sie jednak to nie zdarzylo pomimo, iz wielokrotnie demontowalem szklo, gdy szukalem przyczyny czemu czujnik nie dziala poprawnie, az w koncu go wymienilem. Ruszanie kabelkami i takie tam nic nie dawalo.
seba
dzieki koledzy za odpowiedz.Oby mi sie nie musialo to przydawac :)
Pytanie do tych, którzy wymieniali czujnik temp zewnętrznej.
Czy ten z aukcji poniżej pasuje?
http://allegro.pl/czujnik-temperatur...090573017.html
Pozdrawiam.
- Rafał
Patrząc na zdjęcie i oryginał różnicy nie ma.
Nie sadze aby Fiat robil kilka czujnikow - za duze koszty :D
u mnie natomiast zauważyłem ostatnio następujący problem, wyjeżdżam z garażu temperatura 19.5 stopnia, potem jeżdżę po mieście i cały czas temperatura stoi w miejscu, dopiero gdy wyciągnę kluczyk i włożę ponownie widać zmianę. ostatnio specjalnie długo jeździłem żeby zdążył się zmienić ale nic. po wyjęciu kluczyka i ponownym włożeniu już wskazuje właściwą temperaturę... rozumiem że temperatura wyświetlana powinna zmieniać się płynie?