dalej u mnie nie odpala
Printable View
niewiem czemu
Jest na świecie kilka(dziesiąt) 145/6 z V6 busso pod maską. Jeszcze nie tak dawno tu na forum mieliśmy 146 z 2.0 V6 turbo, niestety sie rozbiła :)
ja swego czasu myślałem żeby włożyć 2,4 JTD do mojej 145 TD, Ale jak myśle o ogromie pracy to odłożyłem ten projekt, ale kiedyś napewno do tego wrócę( chęć posiadania niesamowicie szybkiej niepozornej alfki:D ) Przy V6 jest jeszcze wiecej pracy, ale czakamy na śmiałka, który sie tego podejmie i oczywiście wszystko opisze dla przyszłych pokoleń:)
Po Bułgarii coś takiego jeździ. Ponad 250KM, do tego Q2
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=53018
Moja 145 miala być baza do 3.0 V6 ze 166, niestety człowiek który miał zestaw do SWAPa po wymierzeniu mojej 145 stwierdził ze nie opłaca mu sie to robić i wolał silnik sprzedać.
Zasadniczo z samym silnikiem nie byłoby takiej rzeźby - ale cała reszta skrzynia i napedy były średnio do ogarniecia w ciekawych pieniadzach - mimo ze odpadał koszt silnika i skrzyni no i połowy robocizny - gosc jest blacharzem wiec przebudowe robilby we wlasnym zakresie.
Pózniej ostatecznie włozył to do GTV 1.8TS z obróconą panewka - a sama GTV skonczyła na drzewi ;)