Może i dlatego jest bardziej polecany przez uzytkowników.
Printable View
no może
ja jednak wolałem wydać 220 zamiast 400
i jak na razie nie żałuję
To Vernety do JTD kosztują tyle? Od 200-400 zł?
Nie zapominajmy że zakładający ten temat kolega ma TS 2.0. Ja zmieniałem swój w kwietniu tego roku i BEHR oryginalny w sklepie kosztował 150 zł plus czujnik 20zł. Nie mieli na stanie więc musiałem zabulić więcej za ściągnięcie z Fiata, ale to było w granicy 190 zł. Chyba tak nie podrożały radykalnie od tamtego czasu, po co oszczędzać i oszukiwać się że się trafi dobry. Czasami jest ok a czasami trzeba się w to bawić. Ja jestem zadowolony i nie zamierzam testować na swoim aucie tańszych odpowiedników. Każdy robi jak uważa.
vernet do mojej (1.9 jtd 16V 0 + czujnik po znajomości = ok 220
vernet do TS - ok 80-90zł
czujnik ok 30
"oszukiwać się , że trafi się dobry" --------
oszukałem się już kilka razy widać - ale pozytywnie
To w takim razie wymienie jeszcze czujnik i zobaczymy wtedy jaka będzie sytuacja. Mam nadzieję że wszystko będzie ok. Póki co wszystkim dziękuję za rady.
No więc dzisiaj założyłem nowy czujnik i na moje nieszczęście nic to nie zmieniło. Jak były wahania wskazówki tak dalej są. Czy to może być wina termostatu czy może jeszcze czegoś innego?
oczywiście że winny jest termostat bo mam tak samo u siebie
tak działa "pewna część" vernetów
No i nie jestes sam. Te termostaty to zamienniki i jak to z zamiennikami bywa... wiadomo, sam to przeżyłem. Jedno już wiem. Tylko oryginały, które jak widze na swojej alfie służa zdecydowanie dłużej niż zamienniki.
echhhh
czyli jednak tylko utwierdzam się w przekonaniu że jakieś szczęśliwe dziecko jestem z tymi vernetami ( bo u mnie jest ok )
nowo zakupiony wadliwy termo? gwarancja i już
ja bym jeszcze z ciekawości sprawdził temp kompem