no no pogratulować,
i prosimy o więcej i dokładnych zdjęć, szczególnie z okolic łączeń i szczelin, np przy szybach i ogólnie drzwi np po otwarciu, dokąd folia sięga
Printable View
no no pogratulować,
i prosimy o więcej i dokładnych zdjęć, szczególnie z okolic łączeń i szczelin, np przy szybach i ogólnie drzwi np po otwarciu, dokąd folia sięga
Wyszło bardzo ładnie. Ja zrobiłbym czarne lusterka.
Na dokladniejsze zdjecia dzisiaj znowu czasu nie bylo bo nastepne kola byly robione.
Tym razem 17" dla kumpla:
Załącznik 40654Załącznik 40655
A tak to wyglada na Belli:
Załącznik 40656Załącznik 40657Załącznik 40658
Docelowo 156 bedzie miala jeszcze oklejony na czarno dach dla pelnego efektu. (maska i klapa bagaznika przekladana z innej belli)
też wyglądają super ale guma musi być do nich cały czas naczerniona:)
Ile zeszło Ci materiału na oklejenie całego auta ?
Tez mysle na oklejeniu Alki tylko na razie mam dylemat bo auto nie jest garazowane i zima / lato stoi na ulicy a moj zamysl jest taki:
karoseria : grafitowy mat
lusterka / klamki / ,,serducho" czarny mat
kola: czarny mat
lampy przod: ,,zrobic srodek" ze srebrnego na czerwony
kierunkowskazy przod + boczne wymienic na czarne + lampy tyl na czarne
taka moja wizja Alki na przyszlosc tylko kurna to parkowanie na dworze i nie wiem jak to folia zniesie
Bardzo fajna sprawa z tymi okleinami. Kiedyś w programie "Fani czterech kółek" oklejali starego Mini. Wyglądał obłędnie. Malowanie z takim efektem kosztowałoby majątek. Super, że ktoś się tym zaczął bawić. Powodzenia w dalszych pracach!
Ile kosztuje taka przyjemność? :)
Z obawy na straty zamawialem duzo wiecej foli.
4m czarnej (zuzyte 2m na dach + okolo 70 cm na kola)
20m bialem z czego nie wiem ile zostalo ale sporo ( z moich obliczen to na 147 potrzeba jakies 14 do 15 metrow na cale autko)
Jesli chodzi o koszty to za
-4m foli czarnej
-20m foli bialej
-2 rakle plastikowe z okladzina filcowa
-2 rakle filcowe
-2 pary rekawiczek (przydatne bardzo)
-2 nozyki + 10 wkladow zapasowych (zuzyte 4) - specjalne nozyki nierysujace szkla.
-3 pary magnesow
Za to wszystko zaplacilem 250 euro z przesylka. Tylko dobrze miec kogos kto posiada VAT europejski bo 20% Vatu angielskiego odpada (ja tak zrobilem)
Przesylka do polski kosztuje 19,95 funta przy zamowieniu do 100 funtow a powyzej 12,34funta.
adres firmy:
http://www.mdpsupplies.co.uk/index.asp
Ceny foli zaczynaja sie od 8 funtow za metr biezacy i ida w dol w zaleznosi od dlugosci jaka sie zamowi (szerokosc 1520mm)
Cena zadawalajaca porownujac do 120 zl w Polsce