-
Na razie kiszka - MBC w chwili obecnej nic nie daje, ze względu na pęknięty wąż "turbo - IC" - zamówiłem wczoraj właśnie ten wąż (używany, ale w dobrym stanie). Jak tylko przyjdzie, to podskoczę do ASO po drugi z nich, czyli "IC - kolektor" i oba podeślę do kolegi z forum "misiu7911", aby miał na wymiar, żeby zrobić rurę z kwasówki. Jak tylko wykona takowe, to założę je właśnie w tej konfiguracji i dopiero pokombinuję z MBC.
-
Tak sie składa ze rury o których wspominasz mam z kwasówki tyko ja mam założony frontowy IC , więc nie podejdą kształtem do seryjnego IC. Juz od dawna mam tez MBC leży i sie kurzy, więc pora coś z nim pokąbinować, powiedz mi grucha od zmiennej geometri powinna zaczynać pracować przy ciśnieniu około 0,7 bara a max wychwylenie przy 1.17 bara,popraw mnie jeśli się mylę?
-
Z tym maksymalnym wychyleniem, to coś koło tego. Ale co do początku wychylenia, to niestety sam chciałbym wiedzieć :/ Trzeba by oryginalne turbo skądś dostać i zobaczyć, kiedy zaczyna się ruszać...
Z MBC, to gruszka przez dłuższy czas by się nie ruszała, a i tym samym jest szansa, że szybciej na obroty by się wkręcało autko.
MBC zakłada się 5 minut, przy założeniu, że masz już gotowe wszystkie wężyki przy nim.
Ponadto by się przydał wykres / logi, żebym wiedział, jaka jest poprawna krzywa doładowania względem obrotów - ciekaw jestem, jakie ciśnienie powinno być przy 1700, 1800 i 2000 obrotów na minutę.
A poza tym jak już wcześniej gdzieś pisałem, przydałoby się zdjęcie regulacji gruszki w poprawnie działającej turbinie (ilość zwojów itp.).