ECU dzielą się na a)1.7, b)1.8 i 2.0, c)V6
Printable View
ECU dzielą się na a)1.7, b)1.8 i 2.0, c)V6
grzybek a czym dokładnie podłączałeś?miałeś vaga?konkrety
Zadbana 155 kosztuje kolego. Nikt takiego auta jakie ja mam nie odda ci za parę groszy. Co do silnika 8V jest dużo tańszy w utrzymaniu od 16V . Na allegro większość to trupy nadające się na złom. Napisz ile masz kasy na auto. Od tego taką dyskusję się zaczyna a nie od pierdół .
Łukaszku, podpinałem się tym kablem od Viakena czy jak mu tam, z tym pstryczkiem i przejściówką że na 100% działa z 3 pinowymi złączami, próbowałem AlfaDiagiem i FESem, przy obu zero reakcji, do tego uniwersalny komp na OBD też z przejściówką i też bez sukcesu.
A może masz problem na kablu idącym do ECU.W nim może nie ma przejścia i komp nie widzi ECU.Ja Ci mówię.Podłaczyłem u siebie i wszycho było ok.
No może, jak rozbierę deskię to sprawdzę:)
Kolego andrzej1980,zbieram potrzebne informacje o modelu a nie pierdoly.Zadbany egzemplarz to kwestia polemiki.Ceny sa rozne sprzedam 156 i budzet przeznacze albo na zakup "takiego jak twoja co jej nikt za grosze bez pierdol nie odda "albo kupie taka ktora bedzie sens naprawiac bo te samochody sa juz malo dostepne takze jak bedzie warto to podejme sie nawet remontu ale nie dam komus za 20 latka fortuny
póki co prosze raczej o informacje w temacie napraw,uzytkowania i eksploatacji modelu z doswiadczen kogos kto cos robi przy aucie sam
Takie sprawy jak adaptacje przepustnicy i np sprawdzenie parametrow pod kompem mnie interesuja
Ja adaptację przepustnicy przeprowadzałem poprzez odpięcie klemy i tyle.Podłączenie pod kompa też jest proste.Ogólnie 155 jest stosunkowo prostym modelem.
Jest przyklejony wątek w tym dziale odnośnie na co zwracać uwagę przy kupnie ale już pewnie czytałeś.
Nie wiem co byś chciał jeszcze wiedzieć.
W 8V nie ma czegoś takiego jak adaptacja przepustnicy:P
Czekałem na Ciebie kiedy to wyłapiesz hehe