-
Tak mi się wydaje, że gdyby był źle ustawiony to na tzw diagnostyce komputerowej zaraz po zrobieniu coś by wykazało?
Ponadto auto jeździ jak marzenie. A źle ustawiony rozrząd powinien powodować jakieś objawy chyba?
Auto nie było jakoś pałowane specjalnie więc zaskoczyłoby mnie to.
Ponadto rozrząd nawet jesli był ustawiony bez blokad, a tego do końca nie wiem to robili to ludzie zajmujacy się autami (głównie sportowymi) od bez mała 20 lat.
No ale wszystko oczywiście jest możliwe....
Jestem w kwestii mechaniki w sumie laikiem stąd te pytania.
Podłączę go we wtorek mam nadzieję i zobaczymy co i jak.
Oczywiście za wszelkie sugestie jestem bardzo wdzięczny.
-
Ja ten błąd miałem w swojej byłej już 147 i była to wina sondy lambda. Także może to? I jak się go wykasowało na kompie, to właśnie na 200-300 km był spokój :]
-
A tak zapytam nieśmiało. Może ktoś z Wawy ma jakieś narzędzia diagnostyczne i chciałby poświęcić chwilę żeby podłączyć moje autko i zobaczyć co i jak?
Poszedłem jeszcze zobaczyć czy wszystkie wtyczki są powkładane na miejsce i znalazłem jedną... od poziomu płynu w zbiorniczku od spryskiwaczy :) Ale to chyba nie to :):)
-
Hej, życzę powodzenia. Niestety JTS nie jest łatwym silnikiem do diagnostyki i wymaga wiedzy mechanicznej (której ja nie posiadam ale staram się jej uczyć) świecił mi sie bląd bez powodu i żadne ASO nic nie poradziło kazało wymieniać najlepiej wszystko ale nic to nie dało, samochód sam w sobie działał idealnie tylko błąd się świecił aż do teraz kiedy zaczął odwalać akcje ze spadkiem mocy i szarpaniem sinika przy mocniejszym naciśnięciu gazu. Chce teraz po świętach wziąć się poważnie za to ale będę omijał ASO bo to głąby gówno wiedzą o JTS i chyba w ogóle o samochodach.
Mam kabel i komputer jeśli potrzebujesz możemy się jakoś umówić. Do nowego roku pownienem być w miare luźny czasowo potem może być różnie. Preferowana okolica Wawa mokotów.
-
Super.
Staram się umówić na Arkuszowej we wtorek, ale jeśli mi się nie uda pozwolę sobie napisać i podjechać jeśli znajdziesz czas.
Może podasz numer tel. na PW?
-
Błąd wykasowany i się nie pojawił.
Dokładnie był to błąd katalizatora więc chyba któraś z sond?
Dzięki Sagat za pomoc !
-
W kolano sobie strzeliłeś jeśli nie zapisałeś jaki to błąd...
A błąd katalizatora to błąd katalizatora a nie sondy.
Może któryś jest zabity, tylko który? Są dwa.
-
Nie ma za co Whitie !
Bład mamy zapisany :) tylko zapomnialem lapa wyjąć z samochodu podeśle póżniej jpga z FES'a
-
W katalizatorze są jakieś czujniki?
Na 100 % mam do wymiany ostatni tłumi i ten mały, środkowy ale żeby zaraz katalizator :)
-
Też może być zabity/zapchany