Nie załapią, zbyt mało śruby wystaje.... Hmm, sprawdzę opcje z piłką ręczną i dam znać wieczorem jak poszło.
Printable View
Nie załapią, zbyt mało śruby wystaje.... Hmm, sprawdzę opcje z piłką ręczną i dam znać wieczorem jak poszło.
Przetnij ją żeby srubokręt płaski dobrze siedział i wykręcisz ;)
Zrobiłem tak jak mówicie, ale śruba się niestety zmieliła podczas odkręcania śrubokrętem i tani drgnęła. Więc gwint teraz już w ogóle nie wystaje. Chyba pozostaje mi tylko demontaż kolektora i zaniesienie go do tokarza, ślusarza itp. Jeszcze jedno, widzę, że gwinty w kolektorze są na tulejkach, gdzie można takie dostać i jak je wymienić?
palnik, podgrzej, shchlodz. mozesz próbowac wykretakiem:)
Palnikiem w plastikowy kolektor? Nie mam poza tym palnika :) Co do wykrętaka to ta śruba jest na to za mała, w tej chwili nawierciłem ją troche wiertłem 4.
Napisałem tak, bo kolega mówił, że odkręcał z siła niemowlaka, więc domyśliłem się, że nie jest zapieczona :) Widzę, że po drugiej stronie mozna by na wylot przewiercic, dać dłuższą śrubę i przykręcić nakrętką :)
Też myślałem o nakrętce, ale niestety z drugiej strony za tą śrubą jest bardo mało miejsca i niestety nakrętka nie zmieści się.
---------- Post added at 11:59 ---------- Previous post was at 11:54 ----------
Też myślałem o nakrętce, ale niestety z drugiej strony za tą śrubą jest bardo mało miejsca i niestety nakrętka nie zmieści się.
Możesz wiercić, ale uważaj na opiłki, żeby nie dostały się do środka i pamiętaj, że wiercąc wiertłem prawoskrętnym dokręcasz. Potem albo rozwiercaj i gwintownikiem, albo wkręć lewą śrubę i nią wykręć. Uważaj też, żeby nie przekręcić tulei w plastiku.
"Nowy" kolektor drogi?
Jeśli chodzi o nowy w ASO to 3000zł :D Na allegro nie ma żadnego. Tuleje w kolektorze są wymienne. Jak je wymienić i gdzie dostać?