kiedyś jezdziłem Ładą 2107 i właśnie z tyłu, miałem nierówne sprężyny czyli na wysokość i miękkość, samochód plywał a na zakrętach zanosiło jak przegubowym ikarusem :), epoka inna ale podejrzewam że problem ten sam
Printable View
kiedyś jezdziłem Ładą 2107 i właśnie z tyłu, miałem nierówne sprężyny czyli na wysokość i miękkość, samochód plywał a na zakrętach zanosiło jak przegubowym ikarusem :), epoka inna ale podejrzewam że problem ten sam
A jak ustawiali Ci zbieżność to kąt koła też ? Może kąt pochylenia koła jest zły ?
mówili że kąty są w normie, a jakiej to niestety niewiem. Moja alfa zachowuje sie tak jakby poprostu była za miekka, tylko dlaczego:(
---------- Post added at 22:43 ---------- Previous post was at 22:42 ----------
a i jeszcze, po ile % maja wasze amortyzatory???
ikarusy znosi tylko dlatego, że mają tylną oś skrętną :D a co do tego pływania to miałem podobnie ale alfa uciekała tylko tyłem zwłaszcza jak było morko na pasach a na śniegu tył żył swoim życiem - zrobiłem geometrie plus nowe opony i jak ręką odjął. Najlepiej podjedź do aso, opisz problem i może oni coś zaradzą...
zmień poprostu te sprężyny i tyle.... jedyny powód jaki Ci został, no chyba, że auto jest z 3 zlepek jako tako poskładane :)
witam, nie ma żadnych zlepek, takimi autami sie nie jezdzi!!!:) a jakby była ze zlepek to juz bym ja na złom sprzedał bo to jest moje zycie i zdrowie!!! a co do pływania to powoli po problemie, wymienione spreżyny + amorki przód:) w kolejce czeka tył:) i juz nie bujam sie alfa:) tylko jezdze jak pożądny gość!:D
ikarus lubił pozamiatać
no to fajno że po problemie :lol:
też sie ciesze:) ale nigdy bym nie przypuszczał że moze tak nosic, głównym powodem prawdopodobnie były sprezyny...