Tylko czy te różnice w spalaniu między latem a zimą miałyby zależeć od rozmiaru opon?
Printable View
Tylko czy te różnice w spalaniu między latem a zimą miałyby zależeć od rozmiaru opon?
tak ;) ja też widzę różnice w spalaniu zima na 17 i latem na 18 ;)
a to jest dopiero ciekawostka bo niby we zime "gnojok" ( diesel ) mógłby polić wiyncy bo niedogrzany itp
a widzisz u mnie kurna na odwrót - i to już drugi sezon - więc innego tłumaczenia nie znajduję ( zwłaszcza że do roboty zarówno we zima jak i we lato jeżdża tak samo i tą samą drogą o tych samych porach
i bydziesz cłeku mondry ? :lol:
ale specjalnie dlo ciebie zrobia sie testy na wiosna
pośmigom sie 500km na 15 i 500km na 17 - zoboczymy ( warunki , trasa , prędkości itp bydom takie same )
Ja w 147 1,9jtd 110kM mam obniżone zawieszenie,felgi 17/225/45 i to wszystko daje rade!!! spalanie w granicach 6 litrów /100km a jeżeli codzi o jazde na tych 17 to jedyne na co bedziesz musiał uważać to oczywiście nasze kochane dziurawe jak ser szwajcarski drogi !!!!
Może Ci się Adam silnik na zimę przestawia w stan uśpienia i mniej potrzebuje ;)
A nie podkręcałeś go przypadkiem przed zimą bo to by mogło tłumaczyć zmniejszenie zużycia paliwka.