To ja się pogubiłem. Przepraszam.
Pompę sprzęgla znajdziesz oczywiście pod pedałem sprzęgła.
O pompie hamulcowej nie rozmawiamy, ale też już wiesz, gdzie jej szukać, gdyby kiedyś była taka potrzeba.
Printable View
To ja się pogubiłem. Przepraszam.
Pompę sprzęgla znajdziesz oczywiście pod pedałem sprzęgła.
O pompie hamulcowej nie rozmawiamy, ale też już wiesz, gdzie jej szukać, gdyby kiedyś była taka potrzeba.
Nie - ma dość duży skok.
Co prawda ja mam TS, ale myślę, że w jtd też powinno być podobnie.
Może faktycznie masz kłopoty ze sprzęgłem i stąd te zgrzyty i opiłki w oleju bo biegi nie są odpowiednio przełączane.
Problem chyba rozwiązany. Okazało się że przyblokował mi się pedał sprzęgła i nie miałem pełnego zakresu, po odciągnięciu go do góry jak ręką odją. Teraz czy to pompa się zawiesza, czy układ zapowietrzony. Ktoś podpowie w jaki sposób odpowietrzyć pompe sprzęgła ?
Zczytałem dzisiaj taki bład w FES
http://img210.imageshack.us/img210/7...tyksprzega.png
Co może być przyczyną zawieszająca się pompa sprzęgła, bo czuje czasem opór na pedale ?
Ja mam ten sam problem u siebie ale sporadycznie. olej w skrzyni wymienie po zimie bo szczerze mówiąc nie wiem co tam jest i w jakim jest stanie.
ja mam ts ale też wsteczny też mnie czasem dobija. poza tym mam pytanie , To sprzęgło hydrauliczne korzysta z płynu od wspomagania kierownicy ? to jest jakiś wspólny obieg ?
No u mnie po odblokowaniu pedału sprzegła nie ma już problemu ze wstecznym ale tak jak pisałem czuć mały opór na pedale. Chyba trzeba będzie powalczyć z tą pompą ale nie chciałbym robić coś na darmo :?
Też nie zapominajcie, że Ts nie ma synchronizacji biegu wstecznego, a JTD już ma przez co w jtd raczej mi sie jeszcze nie zdarzyło, żeby wsteczny zgrzytał przy wrzucaniu, a w Ts czasami zazgrzyta, że hoho:) Można to obejsc robiąc to powoli i delikatnie, przechodziłem to już w innych autach które nie miały własnie synchronizowanego wstecznego biegu:eek: