myślisz, że łańcuchy na lodzie dadzą radę? mnie się zawsze wydawało, że to na kopny śnieg zakłada się łańcuchy, ale może się mylę
Printable View
myślisz, że łańcuchy na lodzie dadzą radę? mnie się zawsze wydawało, że to na kopny śnieg zakłada się łańcuchy, ale może się mylę
w Lancii Lybrze mialem Goodyeary UG7, fakt faktem na lód nic oprócz kolców nie pomoże ale w sniegu, błocie pośniegowym itd te opony były niezastąpione, śnieg sypał się na skręconych kołach aż na dach czasami a auto rwało do przodu:) Wiec ja te opony polecam z całego serca, dowodem tego jest fakt iz dzisiaj jade obejrzeć te "jodełki". Fakt używki ale ponoć w bdb stanie; jak mam zmienić na opony to tylko na UltraGripy
Dokladnie panowie. Dzisiaj z samego rana bylem na gieldzie w myslowicach i kupilem wlasnie te opony http://allegro.pl/zimowa-gr-goodyear...056426935.html. Diplomat zwane tez kelly. Wszyscy bardzo je chwala i nawet jakis misiac temu byl ich tes w gazecie MOTOR i na sniegu wypadly lepiej niz continentale. Jutro pojade je zalozyc i zobaczymy jak teraz 166 bedzie sobie radzila. Mowia ze powinno sie takim autem na nowych oponach jezdzic zajebiscie tym bardziej ze 2.5 V6 to kawal silnika i te przednie kola sa dosyc dociazone. Milej niedzieli panowie
U mnie w garażu już leza rzeczone Golodyeary UG7 w bdb stanie, jak na moje przebiegi to 2 a nawet 3 sezony spokooojnie przerobią, bieżnika ok 6.5mm. Jutro jade je założyć a przy okazji obejrze okolice tłumika końcowego bo coś tam pyrczy już, co prawda dzwięk mi się narazie podoba ale za jakiś czas już będzie z deczka dokuczliwy i obciachowy:(. tłumiki wyglądają na ładne,myślę że gdzieś na łączeniu poszło...Już nie mogę się doczekać nowych oponek:P
GY UG7 to dobra opona i wolałbym taką używkę niż jakieś chiny czy inne bieżnikowane...
Sam kupiłem Dunlopy SP Sport 3d po 1 sezonie i dawały radę rok temu.
Mam nadzieję, że tą zimę też przejeżdżę ( mam ok 6 mm ) ale później śmietnik.
Wg mnie zimówka musi mieć min 5-6 mm i max 5 lat... później to już i tak za dużo nie daje..
UG7 polecam, świetnie się sprawowała w 146
Zimowki mialy juz test i jestem pod wielkim wrazeniem!! na sniegu sa fenomenalne auto jest doslownie przyklejone na sniegu i ciagnie bardzo dobrze nawet pod strome gorki ! Dzieki za rade zeby je kupic. Jestem mega zadowolony i smialo polecam te opony innym. Pozdrawiam