-
zawsze przy odpalaniu będzie niższe napięcie na aku bo rozrusznik dużo bierze. sprawdź napięcie podczas pracy silnika i przy zgaszonym. jeśli chodzi o spalanie na trzy cylindry to możesz mieć trafiony któryś wtryskiwacz i dopiero jak się rozgrzeje to dobrze wtryskuje i zapala się mieszanka.
-
Ale 9v to troche i tak malo... Wtryskiwacze mam wymienione, kiedys czytalem o za niskim napieciu jedego wtryskiwacza ale nie wiem jak to w praktyce...
-
dobrze by było sprawdzić błędy może masz jakiś aktywny a usterki dawno nie ma i dlatego tak się dzieje.
-
Kolego Kierzkovsky czy te 9 V masz tylko w czasie gdy kręcisz rozrusznikiem a jak już zapali to masz ok 14V? jeśli masz inaczej to sprawdź wszystkie przewody od akumulatora, najlepiej przeczyść styki (najbardziej miejsca masy tam gdzie łączy się z karoserią), następnie połączenie z rozrusznikiem i alternatorem, jeśli nadal będziesz mieć 9V podczas pracy silnika to masz najprawdopodobniej padnięty regulator napięcia w alternatorze.
-
Tylko przy odpalaniu a pozniej 14 i troche... tylko jak rozrusznik kreci. Ale teraz inny problem padla -6 i juz nie odpalila a paliwo tylko z shella... pol zbiornika... kreci sekunde jak zawsze chce juz odpalic ale jakby sie zachlysnie i nic i tak moge krecic i sie sytuacja powtarza... same mam problemy z nia to jakas przesada
-
A propos koła pasowego wału, to u mnie fabrycznie jest Dayco.