-
muszę przyznać że już problemów "mrozowych" nie ma. awaria układu hamulcowego - brak styku na kostce od klocka prawego. po wyczyszczeniu i podłączeniu lampki gasną. skrzynia powiedziała papa, jest już nowa, ale doszła jeszcze półoś prawa do wymiany i nie wiem jeszcze co z czujnikiem biegu wstecznego, po wymianie półosi będę się tym zajmował. przegrzanie silnika - przetarte przewody do wskaźniki temperatury silnika i kontrolki od przegrzania - po zaizolowaniu kontrolka nie świeci. lampy wyciągnięte z auta do czyszczenia i klejenia na silikon, otwory wentylacyjne lamp przeczyszczone.
-
podeslij mi jaki czujnik potrzebujesz - ten w skrzyni u mnie działał.. hm jak znajdziesz zdjecie to podeslij poszukam:)
-
nie składaj lamp na silikon..... będzie problem z ponownym rozebraniem :P wystarczy dobrze nasmarowac uszczelki wazelinka techniczna lub silikonem w sprayu do uszczelek.... będzie dobrze i będzie mógł je znowu rozebrac :-)
-
1 załącznik(i)
Załącznik 49690 taki czujnik, nie mam jego nr bo nie mogłem nigdzie odczytać, tak wygląda
-
pytanie - wygląda na to, że półoś prawa wchodzi krzywo w układ różnicowy - przerwa z prawej strony uszczelniacza. Ale, dziś mierzona była odległość między półosią a blokiem silnika - idzie równolegle 3,5 cm przerwy między półosią a silnikiem i porównywane były odległości między podporą a skrzynią i są takie same jak w drugiej AR 164 24v. skrzynia po całym obwodzie idealnie dolega do bloku silnika. co jeszcze sprawdzić aby wiedzieć dlaczego półoś wchodzi krzywo?? mimo tego że wchodzi krzywo wchodzi lekko ręką do układu różnicowego?? lewa półoś wchodzi idealnie
-
To pozostaje łożysko podpory...
-
wymiana uszczelniacza pomogła - otwór wewnętrzny okazał się jajkiem, założony nowy - przejadę 100 km i do mechanika na kontrolę czy nowy jest ok czy robi się jajko