sa smary które nie wchodzą w stosunek z gumą,i warto psiknąć takim ,napewno nie zmniejszy żywotności
Printable View
sa smary które nie wchodzą w stosunek z gumą,i warto psiknąć takim ,napewno nie zmniejszy żywotności
kurde Panowie, co jest z tymi wachaczami ze tak skrzypia? w zadnym innym aucie tego nie widzialem... co to ma byc... ;///
Dokładnie jak kolega wyżej musisz uwierzyć na słowo i przyzwyczaić się do tego bo ten typ tak ma!
Jak się wymieni na POLIURETANOWE tuleje górnych wahaczy, to nie skrzypi :) ceny podobne jak gumowe.
Załącznik 46735
http://www.strongflex.vot.pl/index.php
Czesc,
Ja na 100% nie mam zadnych luzow w zawieszeniu (2 msc temu robiony przeglad, jezdze po dobrych drogach) i przy -20C tez mi skrzypi jak cholera. Na pocieszenie powiem ze przy -25C Lanos ktory ma o wiele prostsze zawieszenie (przod McPherson, tyl belka) tez zaczal stekac. Przesmarowalbym wszystko silikonem w sprayu ale niestety wszystko jest uwalone sniegiem blotem i lodem.
Zawieszenia się nie smaruje !!! Jak jest wszystko w porządku to nie powinno nic skrzypieć. Ja jakiś czas temu robiłem cały przód łącznie z amorami, poduszkami i może być - 25 i jest cisza.
Widzę, że temat powoli brnie do nikąd :P Podobnie jak ten z gdzie założyć lepsze opony... na przód czy na tył....