bagnet jest, jeżeli chcesz to jutro zrobie fotke i zaznaczę gdzie jest dokładnie, ja miałem duży problem żeby go wyciągnąć i sprawdzić poziom oleju ..
Printable View
bagnet jest, jeżeli chcesz to jutro zrobie fotke i zaznaczę gdzie jest dokładnie, ja miałem duży problem żeby go wyciągnąć i sprawdzić poziom oleju ..
Dziekuje bardzo za odpowiedzi. Chyba do skrzyni wleje motula, ktory mi polecaliscie.
Mam dwa pytania jeszcze:
- Czy lepiej bedzie jak wleje do to nowego oleju motor life ?
- Gdzie jest wlew do przekladni ?
od przodu pod filtrem
W dziale ZRÓB TO SAM masz bardzo dobrze opisane co gdzie i jak zrobić .Do tego masz zdjęcia na których wszystko widać. Wpisz w wyszukiwarce wymiana oleju skrzyni biegów i gotowe.
Dziekuje bardzo za odpowiedzi. Pozdrawiam.
dziś po 3 miesiącach wożenia oleju w bagażniku postanowiłem go wymienić. Efekt-biegi wchodzą jak nowe.
Proszę więcej nie pisać że oleju w skrzyni biegów się nie wymienia.
a co weron wlales ?
zalałem Tutela zc 75 gl5. Alfy z fabryki na nim wyjeżdżają. Powiem że po zmianie oleju biegi wchodzą jak nowe.
a jeżeli ktos nie wie jaki ma olej w skrzyni biegów to jaki najlepiej wlać nowy? wiadomo że w 100% olej nie wypłynie ze skrzyni biegów..
więc jakim zalać żeby nie było później problemów ?
Patrząc na rocznik, to raczej nikt nie zmieniał w niej oleju. Zakładam, że nie masz jej od nowości. Najlepiej w tym układzie wlać standard - Tutela CAR ZC 75 SYNTH.
Jeśli jeździsz normalnie, czyli jak każdy Alfista :), ale nie bierzesz udziału w rajdach, tych oficjalnych czy też nie oficjalnych, to nie ma co,
lać oleju przeznaczonego dla jazdy „wyczynowej”.
Tutela spokojnie wytrzyma ze 200 tys. bez uszczerbku dla mechanizmów skrzyni.