-
Sytuacja z rozciągniętym łańcuszkiem niby niczemu nie zagraża... jednak do czasu.
Wyciągnięty łańcuszek działa również w drugą stronę - niszczy (wybija) zęby... Więc NA PEWNO przyjdzie taki czas, że to się wszystko rozpier.....li. A wtedy wiadomo... ciśnienie oleju "0".... wszystko na "0".
Pytanie tylko czy zdarzy się to obecnemu właścicielowi, czy kolejnemu, czy jeszcze kolejnemu, lub komuś kto na koniec egzystencji auta kupi Waszą pompę na szrocie :D
-
jak sie rozpierdoli to sie kupi nowy silnik, cena porownywalna z wymianą pompy.. na forum lanci tez jest troche tych silnikow i jeszcze nikt nie pisał ze doszło do zatarcia jtd z tego powodu..
-
Dodładnie takie samo mam podejście do tego tematu. Zresztą w takim przypadku najpierw padła by turbina bo jej wystarczy chwila bez oleju, a silnik bez ciśnienia kilka minut może spokojnie chodzić bez większej szkody.
-
He he... przez takie podejście do tematu mamy w Polsce takie auta jakie mamy...
-
Nie uogólniaj bo dzwoniący łańcuszek pompy to nie to samo co rozkekotane zawieszenie, 4 ślady i kłęby dymu za autem po każdym dodaniu gazu. Po prostu póki ciśnienie jest ok nie widzę powodu żeby ładować kolejną nie małą kasę w nienowy samochód tylko dlatego że mnie to wkurza.
-
Noooo - rozje...na zawiecha, czy tarcze hamulcowe cieńsze od żyletek to z pewnością szlagier.
Ja po prostu podchodzę do aut w ten sposób, że jeśli coś mnie wkurza, to staram się to usunąć.
Może dlatego jak sprzedaję swoje auto, to nabywca po pół roku zawsze mówi to samo - jest super :)
-
Mnie wkurza tylko wtedy kiedy wysiadam otworzyć bramę pod wieczór bo rano na zimnym jest cicho:rolleyes: Więc te 15 sekund dziennie wkurzenia jakoś przeżyję.
-
4 załącznik(i)
ja bym był za tym aby pompę jednak zmienić.
Jestem świeżo po wymianie pompy, cisza absolutna.
Problem jest taki, ze czesto pęka półksięzyc napędzający wałek wyrównyważający, to co się stało własnie u mnie.
Szczescie ze ten element urwany nie wpadł miedzy łańcuch a obudowe.. byłby mały rozp.....l
Założona nowa pompa -która jak widac ma fabrycznie juz zmodyfikowany trzpień napędzający wałek wyrownyważający, by nie rozleciał się jak w starej pompie.
-
ile ta przyjemność kosztowała ?
-
JA wymieniałem pompę oleju u nagórskiego w aso i zapłaciłem z tego co pamiętam za samą pompe ricambri orginali ok 850 PLN w 2010 roku. Za robocizne nie podpowiem bo robione miałęm kilka rzeczy...