No to może jeszcze raz bo przedtem nie za szczęśliwie to zrobiłem.
Printable View
No to może jeszcze raz bo przedtem nie za szczęśliwie to zrobiłem.
Dobrze że przypadkiem natrafiłem na ten temat :D Bo mam niestety tą szpetną dziurę... ;/ Kolego czy taka ramka będzie pasować:
http://allegro.pl/ramka-radiowa-na-r...188758756.html
I czy ją się zakłada zamiast tej co jest dołożona do radia w zestawie? Ja mam Clariona, modelu nie pamiętam, jak zrobię fotki to wrzucę jeżeli komuś to potrzebne, a usb mam wyprowadzone do schowka elegancko :) i podświetlenie zieloniutkie ładnie się komponuje z tablicą :)
Witaj kolego hitman047 - dokładnie tak !
Nawet z tej samej aukcji od tego samego gościa ja kupowałem dla siebie tę samą ramkę :))
Ramkę zakłada się w połączeniu z tą od radia . Dokupiona ramka służy jako zaślepienie tej szpetnej pustej obwódki po oryginalnym radiu.
Będzie wyglądać dość ładnie.
Jak już zakupisz i zamontujesz - wrzuć jakieś foto , przynajmniej będę wiedział jak clarion powinien wyglądać :D , za cholerę nie mogę znalezc do niego ori ramki ....
Pozdrawiam :)
A na czym wtedy się trzyma ta ramka dokupiona? Bo fabryczna ramka z mojego Clariona jest gładka i nie ma miejsca żeby gdzieś do niej coś doczepić, chyba że ta ramka z allegro wchodzi w te szpary po fabrycznym radiu?
Jak tylko ją dostanę to wrzucę foty :D Pod warunkiem że do tego czasu mój kolega da rade ogarnąć moje radio - zaczęło mi piszczeć ;/ i nie wiem czemu, ale akurat wtedy jak jest wzmacniacz podpięty. Myślę że może końcówki mocy, ale to się zobaczy :) Zależy mi na tym radyjku bo super gra i nawet ładnie pasuje do Alfy - nie wygląda jakoś kosmicznie :)
Przykładasz ramkę z Allegro a później montujesz kieszeń od radia. Ta kieszeń przytrzymuje ową ramkę w konsoli.
Hmmm... bo ja jako takiej kieszeni nie mam, tylko taką blaszaną, na której się "blokuje" radio, to o to chodzi?
Ja mam w tej chwili fabryczne alpine 932,szukam kabla do zmieniarki jesli ktos ma to apeluje o odsprzedaz tylko zaznaczam w normalnej ludzkiej cenie...
ostatio mi facet powiedzial 80zł za używke-to juz wole zmienic radio...
Sytuacja z ramka jest ok,kupiłem taką z allegro i było super w zestawieniu z radiem Pionieer DEH 5000UB,usb mozna bylo schowac i 10 kombinacji zmiennej kolorystki wyświetlacza i klawiszy to mega wygoda i świetnie wyglądało i grało no i właśnie-za świetnie czego efektem była zmiana szyby i obecny brak alarmu oraz zmiana centralnej osłony zegarów
Ktoś to przypolował bo mnie jako złodziejowi na takie zadupie gdzie auto stało nie chciałoby sie isc
Alarm nawet nie jęknąl a nakopali w instalacji troche panowie,fajna sprawa wydaje mi sie zmieniarka usb,sd itp ale jednak wciąż troche drogo
Ta "blaszana" to wlasnie kieszen dla radia.
Wyslane z 7 Mozart T8698 za pomoca Board Express
Darek, ja miałem wcześniej fabryczne radio ze zmieniarką i kabel nadal jest w aucie - jak chcesz to możesz przyjechać, rozebrać pół auta, przy okazji pociągnąć mi kabel do CB radia-antenowy i zabrać sobie kabel ze zmieniarki w prezencie :D haha :D
A co do ramki to dzięki :) Jutro zamawiam i jak tylko kolega mi naprawi moje radyjko to się okaże jak to wygląda :)
Ja kupiłem tą ramkę z tej aukcji i nie jest ona za idealnie wpasowana w otwór, powstaje około 1mm kant :/ Będę się musiał z nią pobawić, żeby idealnie leżała w otworze.