jo ni mom ASO
ja mam "osobistego opiekuna technicznego"
:lol:
i nie płacę mu nawet połowy tego co ty w tym super aso
:party:
ale cena na twojej Fvat faktycznie zacna
Printable View
Niestety przeważnie opiekun techniczny nie da Ci gwarancji na części, czy robotę, a ASO da ;p
ja odstawiłem pół roku temu moją 147 na wymianę alternatora.
męczyli się chłopaki pół dnia, bo jak wiadomo zawieszenie z przodu w dół, półoś od strony pasażera w dół itd zapłąciłem całe 180zł
więc nie wiem czy tak zdzierają.. a na ceny w ASO też nie narzekam bo są ok przynajmniej w moim aso.
no to zapraszam do bielska do fabryki :D kto ma blisko to ma zaoszczedzone kto ma daleko to zpalaci tyle samo bo paliwo wyrowna rachunek ale przynajmniej zwiedzi mały wieden bo tak sie mowi o bielsku :)
Potwierdzam co do cen i czasu w roboczogodzinach w FAP B-B, mam w Żorach serwis ASO ale praktycznie wszystko robię w B-B choć mam do nich 50km.
Najlepsze jak dzwoniłem do ASO w Zielonej Górze. Sama, ponowna regulacja rozrządu 500 zł. Świeżo po wymianie rozrządu. Wymiana wariatora plus 50%. Koszt wariata ok 600 zł. Ale przegięli z Paskiem rozrzadu - 280 zł. ceny podane przez tel ok 1,5 roku temu. A guma między przepływką a przepustnicą: Zielona Góra 190 zł, Leszno 120 zł. Oczywiście chodzi o 156 TS 2.0 z 99roku
ASO SO PRZEREKLAMOWANE :P ceny z kosmosu a pojęcie o mechanice tam to porażka... Ja byłem w ASO Laguna II mojego taty i nawet nie wiedzieli czemu ma falujące obroty i ma muła a mówili że pompa się rozszczelniła a potem zaszczelniła :P sam to zrobiłem bo to EGR był winowajcą, cena rozrządu 6.000zł. więc nie ma co się dziwić że są takie astronomiczne ceny bo tak wszędzie jest..