-
Powiem tak - jak doczyściłem dokładnie przed oklejeniem to pozostał goły plastik uchwytu. Co do panelu sterowania szybami to doczyściłem tak że był bez smug.
Fotka dla porównania - jeden po zabiegu a drugi jeszcze przed ;)
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...sterowniki.jpg
-
-
Widziałem je już wcześniej ale nie sądziłem że własnie te masz na myśli. Wyglądają kiepsko i jakoś tak amatorsko.
-
zawsze o taką robotę można poprosić Belfra Jeśli byłby w stanie coś takiego wykonać to pewnie jakość byłaby znakomita.
-
W jakość jego pracy nie wątpię bo widziałem kilka prac. Ogólnie nie widzę sensu w obszywaniu tego elementu.
-
ladnie wyszly Ci te przelaczniki:) czym doczyszczales zeby nei zzeralo plastiku(w domysle rozpuszczalnik nitro:p)? ja tylko spirytusem i efekt jest o niebo lepszy niz podrapany przelacznik ale moze nie taki idealny jak u Ciebie:) takto to samo zastosowalbym u siebie;) i czym zdrapywales gume z uchwytu zeby nie porysowac plastiku?
a te nakladki na uchwyty faktycznie kiepsko wygladaja....
-
Do zdrapywania użyłem tego co każdy ma przy sobie czyli własnego paznokcia - nudziło mi się kiedyś i wziąłem się za drapanie. Paznokieć nie powoduje zadrapań na plastiku i łatwiej wyczuwa się ile siły jest potrzebne co jest tu bardzo ważne. Do zmywania nie używałem rozpuszczalników gdyż jak wiadomo niszczą plastiki, a że miałem pod ręką plaka w sprayu to napsikałem trochę, przecierałem szmatką i schodziło. Ogólnie robiłem to bez jakichś specjalnych przygotowań - jakoś tak pewnego dnia wkurzyło mnie to za bardzo żeby przepuścić. Na forum czytałem, że ktoś pozbywał się tej gumy bez problemów w kontekście kładzenia na to hydrografiki. Jak mi w oko to trafi to nakieruję na tego użytkownika.
Tu pisał że jest łatwo i szybko - trzeba by tylko dopytać konkretnie jak ;)
http://www.forum.alfaholicy.org/styl...tml#post807451
-
Siemka, nie będę zakładał nowego tematu więc zapytam tutaj, chciałbym zdrapać te gumę z tych uchwytów na przednich drzwiach tylko jak ściągnąć je od środka gdzie są zgrzane i jak je później z powrotem założyć? Na nowo zgrzewać czy może jakieś inne pomysły? :)
-
Sprawdz.chociaz ten temat od pierwszej strony...
-
Przeczytałem temat i wiem że w górnej części jest ten pierścień który trzeba po rozginać ale chodzi mi najbardziej oto że jest zgrzana więc w takim razie czy jak ściągnę tę rączkę to czy później tylko wystarczy zamontować na sam ten pierścień czy trzeba też dodatkowo zgrzewać? :)