Witam sąsiada, mieszkam na Katowickiej :). A trasa w której to spalanie na ogrody.Cytat:
Napisał Alfamaniak156
Printable View
Witam sąsiada, mieszkam na Katowickiej :). A trasa w której to spalanie na ogrody.Cytat:
Napisał Alfamaniak156
No to widzę ze tez musisz sie przebijać przez samo centrum...ale 11-13 w jtdku to chyba troche za dużo sirpawel...Cytat:
Napisał sirpawel
Jeszcze nie mijałem Twojej AR 156 po drodze z pracy albo do pracy :( Pracuje na Ostrowskiej, dobrze ze chociaż wyremontowali dróżkę :mrgreen:
Pozdro 8)
Wczoraj odpiąłem przepływkę, wyczyściłem ją itd. Tak czy siak błąd występuje nadal -bez przepływki, z itd. Filtr powietrza jest czysty. Upierdliwością jest jednak to, że na 5 tce przy 120-130 a na 6 przy 150-160 zapala się check engine, ogónie samochód troszkę muli (kiedyś było lepiej) przy dochodzeniu do tych wartości.
Zauważyłem jednak jedną fajną rzecz choć trasa którą robiłem dziś ma tylko 55km to średnie spalanie razem z wczorajszymi testami gdzie po odpięciu przepływki tymczasowo pokazywało mi 14,5l/100km, a zazwyczaj cała trasa wychodziła 8,9 l/100km, to tym razem wyszło 7,1. A nie jechałem jak emeryt. Mam nadzieję, że wyczyszczenie przepływki polepszyło mi spalanie. Zobaczymy...
O 15 spotkanie Alfaholików na torze poznań - jadę :). Może kogoś zmolestuję na miejscu i dowiem się więcej. Tak czy inaczej samochód i tak powędruje do pana Nagórskiego, do naprawy.
To tyle. A co się dzieje u Autora tego postu ?
Kurde nie wiedziałem o tym zjeździe, w sumie alfę mam od niedawna i się nie orientowałem o zlotach w Poznaniu. Szkoda, że nie napisałeś wcześniej. Mam zamiar zamówić nową przepływkę boscha i zobaczymy co się będzie działo. Jak to nie pomoże to pojadę do serwisu na sprawdzenie turbinki. O efektach dam znać. To co zauważyłem, to raz ma dziurę, raz nie ma, raz przyspiesza szybciej, raz wolniej, problemy występują powyżej 2500 obrotów na drugim i trzecim biegu. Wkurza mnie to bo wyprzedzam na trójce, rwie jak głupia, a nagle załamanie przyspieszenia, dochodzi do 3500 obrotów i znowu zaczyna rwać do przodu....
Byłem na spotkaniu i było super. Normalni ale maniacy. Na tym spotkaniu poznałem Piotra jak się okazało Nagórskiego i moja AR pójdzie na badania do jego warsztatu. Widząc poziom jego wiedzy wiem, że będzie dobrze. :)Cytat:
Napisał Marcin166
Daj znać jakie będą efekty..
Zauważyłem jeszcze, że po uruchomieniu silnika miga mi przez jakieś 10-20 sekund kontrolka świec żarowych, nie wiem czy jest coś nie tak, z instrukcji wynika że powinna ona zgasnąć przed odpaleniem, a ona miga po odpaleniu silnika.
To znaczy że masz uszkodzoną którąś świecę
Jakie macie świece w swoich alfach 166 2.4 JTD??
NGK