qrcze - nie wiem czy takie wygłuszenie coś Tobie pomoże. Jaką matę chcesz zastosować?
Printable View
qrcze - nie wiem czy takie wygłuszenie coś Tobie pomoże. Jaką matę chcesz zastosować?
Jaką? Nie mam bladego pojęcia. Ja nawet wymianę wycieraczek powierzam profesjonalistom ;). A dlaczego miałoby nie pomóc?
Podepnę się pod temat jako "młody alfaholik" potrzebuje dystanse na przednie koła - tylko nie mam zielonego pojęcia jaki musi być ich rozmiar. Bo mam koła 225x40 - 17cali... Kupował ktoś z Was takie rzeczy? A z tego co się orientuje musi to być idealnie wymierzone...
Mario nie zmieniaj felg. To główny wyróżnik wersji TI, możesz mieć później problem ze sprzedażą auta. Ja mam Goodyear F1 Asymetric i jestem naprawdę zadowolony, dobre na suchym, mokrym i ciche tylko wygląd kiepski
---------- Post added at 19:38 ---------- Previous post was at 19:32 ----------
Jakie ET felg?
Przy oponie 225/45/17 i ET 37,5 nic nie ociera
Podobno do wielowahaczowych zawieszeń są lepsze opony asymetryczne niż kierunkowe.
Kolego, ten huk to albo łożyska, albo opony, albo jeszcze coś innego. Niedawno przesiadłem się z 205/55 R16 na 225/45 ZR17 i różnica w prowadzeniu i twardości jest bardzo wyczuwalna, ale huk nie jest dużo większy na 225, niż na 205. Tyle, że ja latam na Pirelli P Zero Rosso - i póki co uważam, że są warte każdej złotówki. Wcześniej miałem Pirelli P7 i również mogę polecić. Toyo T1R ma jodełkę, która trochę hałasuje, poza tym to średnia półka, ponoć bez rewelacji.
Pozdrawiam,
Felg nie zmieniaj bo pasują znakomicie. Auto widziałem na spotkaniu w Piotrkowie z tego co pamiętam i ładnie się wszystko komponowało. Problemów z głośnością nie szukałbym w wielkości kół. Pytanie - zaczęło być głośno po jakimś czasie używania tych opon, stopniowo czy od razu?
Już mi przeszło. Zmieniać nie będe. Co do hałasu to nastąpił po zmianie kół z zimowych 15" na letnie 17". Jak byłem na wyważaniu to niestety jedna felga ma delikatnego babola i trzeba ją wyprostować. A więc na początek prostowanie, potem sprawdzenie łożyska a na końcu zmiana opon choć tu mi szkoda bo te są całkiem ok.
edit - okazało się, iż jedna opona wyząbkowała się. Pamiętam, że w tamtym roku wymieniałem amorki ponieważ jeden był uzkodzony - niestety swoje zdążył jednak zrobić. No nic. Szukam opony.