Zgadzam się w 100%,że układ przeniesienia napędu to nie najmocniejszy punkt w naszych Alfach:/ Jeśli chodzi o to stukanie to u mnie też od czasu do czasu występuje a dodam,że mam nowy dwumas i sprzęgło. Trzeba się po prostu do tego przyzwyczaić.
Printable View
Zgadzam się w 100%,że układ przeniesienia napędu to nie najmocniejszy punkt w naszych Alfach:/ Jeśli chodzi o to stukanie to u mnie też od czasu do czasu występuje a dodam,że mam nowy dwumas i sprzęgło. Trzeba się po prostu do tego przyzwyczaić.
Za dużo spędzam czasu na forum :) u mnie też to występuję auto nowe 2 tys przebiegu.
Jeszcze bardziej denerwujące jest szarpanie gdy odpuszczam i dodaje gaz np na 5-tce też tak macie?
Cos w tym jest:-)
Przy normalnej jeździe jest OK:-) tak dla testu - próba wciskania i puszczania gazu szybko tzn specjalnie :-) wtedy owszem jest to zauważalne.Cytat:
Jeszcze bardziej denerwujące jest szarpanie gdy odpuszczam i dodaje gaz np na 5-tce też tak macie?
To może jeszcze jeden mały teścik: jedynka i jazda w korku :-) przy puszczonym całkowicie sprzęgle auto jedzie za szybko, pozostaje ruszać i stawać co chwile :-(
-podczas jazdy bez gazu na jedynce wciskamy sprzęgło. Koniec testu.
U mnie nie ma płynności tzn odłączenie napędu nie dzieje się 1-0 ... tylko dochodzą delikatne ~falowania, a jak u Was?
Dzieki za odpowiedz:) tylko z tym czasem chodzilo mi ile jest przy wymianie roboty, co trzeba wydzierac, bo w UK czas to pieniadz doslownie i wszystkie naprawy rozlicza sie na godziny robocze i to ile zaplace za taka czynnosc zalezy tylko od czasu ile z tym zejdzie...
Pozdrawiam:)
Dzieki PabloXXL:) mnie to jeszcze nie czeka ale na przyszlosc bede wiedzial:)
Pozdrawiam