Re: Jakiej tarcze hamulcowe do 156?
Cytat:
Napisał gregorian99
Witam i o tarcze pytam! Żarty na bok!!! Drodzy koledzy i koleżanki, jakie tarcze hamulcowe(mam na myśli producenta) do przodu do pieknej 156?
Pozdrawiam serdecznie!!!
Miłego dnia!!!
W swojej zawsze wkładam ATE z klockami ATE i jest OK.
Hamują i nie piszczą :)
Z ferodo ostatnio mi nie wychodziło ,ale hitem było jak pojechałem do 3B może z 2 raz w życiu (na szczęście) i założyli mi bez konsultacji klocki Valeo :shock: zapewniając ,że nie będą piszczeć i że są klasy ATE na zmianę było za późno bo już w aucie siedziały.Po jakiś 200 km zaczęły na...ć,piszczeć ,trzeć jak w Żuku,wróciłem z tym molem do 3B to szefostwo wpadło na pomysł szlifowania tarcz fleksą i tego typu głupoty :twisted: .Wróciłem z powrotem do ATE ,wymieniłem i cisza.Oczywiście za Valeo nie chcieli mi oddać kasy i twierdzili jeszcze uparcie ,że wymiana na ATE nic nie da :mrgreen: .
Partactwo i cwaniactwo.Nie polecam tego serwisu .A jeszcze tłumaczyłem tym "mistrzom" ,że Valeo może i są dobre ale w Pugu 1,4.Żenada.Z mojej strony duży negatyw dla tego serwisu i tyle.Odradzam.
Na szczęcie przez kilka lat wymieniłem u nich tylko łożysko i te "super klocki". :lol:
Polecam ATE ,chyba ,że dużo trackdayów i OES -ów zaliczasz to wkładaj to co Marekm
(ma doświadczenie w tym sporcie :) )