coxu - harmonijka została sprawdzona i na wszelki wypadek zaklejona taśmą izolacyjną. Od miesiąca tak jeżdżę i nie poprawiło się.
darrager - masz na myśli stopień sprężania? Co ma on wspólnego z tym?
Printable View
coxu - harmonijka została sprawdzona i na wszelki wypadek zaklejona taśmą izolacyjną. Od miesiąca tak jeżdżę i nie poprawiło się.
darrager - masz na myśli stopień sprężania? Co ma on wspólnego z tym?
Vacum w ukladzie dolotowym, potoczne zasysanie ;D
chodzi o podcisnienie w układzie dolotowym, a dokładniej sprawdzenie nieszczelności wszystkiego co jest za przepustnicą łacznie z nią...
Jaaa, nie zaczaiłem tak dziwnie to ująłeś:D Muszę jedynie looknąć w okolice puszki filtra, ale szczerze wątpię.
bardziej mi chodzi o nieszczelność za przepustnicą a nie przed...
Na baranach i podstawach w 100% nie ma, tak samo na gumach kolektor-barany.. Zaworek łączący odmę olejową i kolektor tez jest ok. Gdzie mogą być jeszcze przedmuchy?
Ja bym szukał przyczyny w samej przepustnicy lub jej czujniku położenia, nieszczelnosc w dolocie powodowała by może falowanie ale raczej do góry niż do dołu
Witam
Zamieszczam filmik jak u mnie jest z obrotami http://speedy.sh/P3KQN/VIDEO0032.3gp
Czy ktos ma podobnie ? Wystepuje to nie za kazdym razem raczej na ciepłym silniku.
sory za offtop... ale wrzuc filmik na you tube czy gdzies indziej bo nie kazdy chce sciagac na dysk "niewiadomoco".
U mnie to wygląda zupełnie inaczej i nigdy z czymś takim się nie spotkałem również. Ale mam dziwne wrażenie, że zachowanie twojego i mojego silnika ejst powiązane z tym samym problemem/usterką.