-
Przyznam się, że jeżdżę na MOBIL-u 10W-40 już któryś rok i jakoś nie miałem zastrzeżeń do ostatniej wymiany. Po której to silnik nieco inaczej słychać na zimnym niż wcześniej, po rozgrzaniu lepiej. Jak go fest rozgrzeję tj. powyżej nominalnej temperatury pracy po wyłączeniu zapłonu potrafi mi na moment delikatnie błysnąć kontrolka oleju. Nie wiem, czy to prawda, ale czytałem gdzieś niedawno, że MOBIL ostatnio strasznie zszedł na psy. Wiecie może coś więcej? Dlatego Kolego na pewno możesz sobie odpuścić jakiegokolwiek MOBIL-a tym bardziej na dotarcie. Planuję wcześniejszą wymianę na coś innego zastanawiam się nad VALVOLINE MAXLIVE 10W-40. Ma ktoś dojście do jakiegoś zaufanego dystrybutora?
-
jak chcesz u mnie jest valvo i motul
-
Napisz w jakich cenach by to było mniej więcej i jeden i drugi z tych co wymieniłeś. Interesowało by mnie opakowanie 4-litrowe i 1-litrowe co bym miał na dolewki w razie co. Na jakiej ul. w Łodzi musiałbym to odebrać?
-
U mnie po wymianie z castrola na motula, popychacze nieco ucichły i generalnie silnik chodzi nieco ciszej i "gładziej" a i głowa spokojna że człowiek wlał nie byle co ;)
-
A co do skrzyni lejecie?
Łatwiej dostać valvo czy motula?
-
-
Dzięki :)
A jak jest z full syntetykiem bo do mnie fiat chyba lał pół.
Myślice że na full dłużej by pojeździł?
-
Jaki przebieg? Jeśli lali pół to nalej pół
-
No latał na pół (w sumie to nie wiem :) nalałem półsyntetyk i klops! ;) ) ale w związku z tym że silnik rozebrany i wszystko będzie czyszczone i uszczelniacze wymieniane to tak się zastanawiam.
No z przebiegiem to wiesz jak jest... Na liczniku 180 tysi. Wał był nominalny to miliona pewnie nie przekręciła.
Co myślicie o tym: http://allegro.pl/wariator-naprawa-a...271037372.html ?
-
wiesz co wydaje mi sie ze ta regeneracja wariatora to jest zwykla sciema. gdyz wariator nie tak prosto wg mnie zregenerowac bo jest on dosc skomplikowany szczegolnie w srodku i bez odpowiednich maszyn to ciezko za to sie wziasc, 60zl do 90zl slyszalem o tym ale ilew tym prawdy to nie wiem, moze trzeba pana z aukcji zapytac jak polega regeneracja wariatora, co ona ma namysli wymieniac w srodku ? skoro w srodku nie ma zbyt duzo czesci do wymiany.